Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ψήφισμα διαμαρτυρίας


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ F.M 94.0»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Κοινοποίηση: Ελληνικό Κοινοβούλιο (Γραφείο Κ.Ε ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου)
Γραφείο Γ.Γ Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ροβέρτο Σπυρόπουλο
Γραφείου Διευθύντριας Κατερίνας Κονδηλοπούλου


Από τις 03-03-2010 το σύνολο των εργαζομένων στη δημοτική επιχείρηση ραδιοφωνίας «Επικοινωνία fm 94.0» έχουν εκφράσει την αγωνία τους για την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους με επανειλημμένες ανακοινώσεις (03/03, 20/03, 01/04, 06/04) προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τον τοπικό τύπο, το γραφείο Δημάρχου, το γραφείο προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, το γραφείο Δημοτικών Παρατάξεων, και κάθε άλλη αρμόδια αρχή. Στις 31/03/2010 τελευταία ημέρα για την καταβολή του δώρου Πάσχα και ώρα 08.30 το πρωί ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Γεωργόπουλος, δεσμεύτηκε ενώπιον του προέδρου της ΕΤΕΡ Δημήτρη Καμαρινόπουλου και του προέδρου του πρωτοβάθμιου σωματείου μας ότι μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα κατέβαλε το δώρο του Πάσχα και εντός δύο εβδομάδων από την συγκεκριμένη ημερομηνία την καταβολή τουλάχιστον ενός μισθού.
Ο κ. Σταύρος Γεωργόπουλος αθέτησε την υπόσχεσή του και έτσι την 01/04/2010 αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων με την παρουσία του αντιπροέδρου της ΕΤΕΡ Δημήτρη Σιώτου και του αντιπροέδρου της ΕΣΠΗΤ Γιάννη Μπαζαίου έκαναν συνάντηση και καταγγελία στον Ειδικό Γραμματέα του σώματος επιθεωρητών του Υπουργείου Εργασίας Μιχάλη Χάλαρη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Χάλαρης με τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Σταύρο Γεωργόπουλο ο τελευταίος αντί να προχωρήσει σε άμεση δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων μετέθετε τις ευθύνες στο Υπουργείο Εσωτερικών και απειλούσε ότι επειδή είναι σε οικονομικό αδιέξοδο θα προχωρήσει σε κλείσιμο του σταθμού.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και υπό την απειλή της διαδικασίας του αυτόφωρου για τον πρόεδρο της επιχείρησης Μιχάλη Μάντακα ο δήμαρχος αποφάσισε να δώσει το μισό δώρο έναντι ολόκληρου όπως εκ του νόμου όφειλε. Την ίδια ημέρα ο δήμαρχος κάλεσε τους εκπροσώπους του σωματείου μας και δεσμεύτηκε για την καταβολή του υπολοίπου του δώρου εως την Τρίτη 06/04/2010. Ο δήμαρχος αθέτησε ξανά την υπόσχεσή του και έτσι το σωματείο εργαζομένων την Παρασκευή 09/04 επισκέφτηκε εκ νέου τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών του Υπουργείου Εργασίας Μιχάλη Χάλαρη παρουσία των προεδρείων της ΕΤΕΡ και της ΕΣΠΗΤ και τελικά ως δια μαγείας το μεσημέρι της Δευτέρας 12/04 ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να μας δώσουν και το υπόλοιπο ποσό για το δώρο του Πάσχα. Για εμάς τους εργαζόμενους στον Επικοινωνία fm 94.0 η προσπάθεια διαλόγου με τον Δήμαρχο της πόλης έχει εξαντληθεί. Η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με τη συνολική της στάση δεν σέβεται ούτε το πρωτοβάθμιο σωματείο μας, αλλά ούτε και τους εκπροσώπους των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων στο χώρο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Ο Δήμαρχος μεταθέτει συνεχώς τα βάρη στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην κεντρική πολιτική σκηνή και αντί να σκύψει πάνω στα προβλήματα μας έχει επιλέξει να εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση και τους χειρισμούς της. Μέχρι σήμερα το σύνολο των εργαζομένων στον «Επικοινωνία fm 94.0» συνεχίζουν να εργάζονται και παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2010 ενώ για την καταβολή των μισθών του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου δεν υπάρχει φώς στο τούνελ του παραλογισμού και της αναβλητικότητας που διέπει τη διοίκηση του δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ζητάμε, την άμεση παρέμβαση των οργάνων του κυβερνώντος κόμματος προκειμένου να εφαρμόσει για μια έστω φορά στο ακέραιο τα καθήκοντά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Σταύρος Γεωργόπουλος.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο Πρόεδρος, Ο Αντιπρόεδρος

Κωνσταντίνος Τατούλης, Κωνσταντίνος Κυριακάκης

ΤΑ ΜΕΛΗ
Ξενοφώντας Πατρίκαλος
Γιώργος Μισιάκας
Ηλιάνα Παπαδημητρίου


Ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ στον Επικοινωνία fm 94.0
Δημήτρης Δημακόπουλος
Ο εκπρόσωπος της ΕΣΠΗΤ στον Επικοινωνία fm 94.0
Σωτήρης Φλέσσιας
Ο εκπρόσωπος της ΕΤΕΡ στον Επικοινωνία fm 94.0
Χαράλαμπος Γκοτσίνας
Η εκπρόσωπος της ΕΠΗΕΑ στον Επικοινωνία fm 94.0
Ειρήνη Φαγογένη
Ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. της επιχείρησης
Τάσος Τατάρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: