Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Έξω το ΔΝΤ από τις ζωές μας



Για την άλλη βδομάδα μετατέθηκε ο απεργιακός συντονισμός των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ με 48ωρη απεργία (χωρίς προσδιορισμό ημερών και με πολλές αντίστοιχες εμπειρίες που οι δεσμεύσεις "χάθηκαν" στην αοριστία).
Με το ΔΝΤ να είναι ΕΔΩ ορισμένοι (πχ ΕΣΗΕΑ και όχι μόνο ο Σόμπολος) έκαναν πίσω, είτε οχυρώθηκαν σε "ιδεολογικές καθαρότητες" και έδωσαν το άλλοθι και σε άλλους να μείνουν εκτός των κινητοποιήσεων των ημερών, κυρίως στις 22 Απρίλη.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση (εκτός όλων των άλλων) αποφάσισε να βάλλει χέρι και στο 10% των ταμείων, εφαρμόζοντας την ρύθμιση της Πετραλιά (είναι που ο Γιωργάκης δήλωσε πρόσφατα στη Βουλή, ότι έγινε περισσότερο σοσιαλιστής, για να εφαρμόζει τους νόμους της ΝΔ).
Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή, δράση τώρα.

2)Ανταπόκριση: Έκτακτη γενική συνέλευση έκαναν την Τρίτη οι εργαζόμενοι της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" με αφορμή την λογοκριτική παρέμβαση της ιδιοκτησίας, η οποία απαγόρευσε να δημοσιευτεί ρεπορτάζ γύρω από όσα συνέβησαν με τη φερόμενη ως "γιάφκα" του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη το βράδυ της Δευτέρας.
Οι συντάκτες της εφημερίδας ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο επικρίνουν τη στάση της εργοδοσίας και τα κρούσματα λογοκρισίας. Ζήτησαν να γίνει σύντομα νέα συνέλευση στην οποία θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν την δεοντολογία στην εφημερίδα και τις σχέσεις συντακτών, διεύθυνσης και εργοδοσίας.
Ορισμένοι συντάκτες διαφώνησαν εν μέρει ζητώντας στο κείμενο να υπάρξει και καταδίκη του τρόπου που άλλα ΜΜΕ παρουσιάζουν τα γεγονότα όσον αφορά την "τρομοκρατία".


3)Σε γενική συνέλευση προχωρά το Σωματείο συμβασιούχων της ΕΡΤ (όλες οι ειδικότητες εκτός των δημοσιογράφων) την Τετάρτη 28 Απρίλη στις 2.30μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: