Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ασφαλιστικά μέτρα



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Από τις αρχές Απριλίου ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης ΑΙΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ- Γ. ΚΟΝΔΥΛΟΥΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. επέδωσε με εξώδικά απολύσεις στους εργαζόμενους της επιχείρησης του αρνούμενος την καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων, επικαλούμενος ευφάνταστους και ανυπόστατους λόγους.

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010 θα εκδικαστούν στα Δικαστήρια Μυτιλήνης τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι απολυμένοι των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ εναντίον του νομίμου εκπροσώπου ζητώντας την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων τους.

Η μη καταβολή των αποζημιώσεων οδηγεί τους απολυμένους σε υπέρογκους δανεισμούς για να καλύψουν τις άμεσες οικονομικές τους ανάγκες. Οι απολυμένοι δεν εκλιπαρούν για τις αποζημιώσεις τους διεκδικούν με αξιοπρέπεια τα νόμιμα δικαιώματα τους .Η υποχρέωση αποζημίωσης αποτελεί το ελάχιστό μέτρο κοινωνικής προστασίας των εργαζομένων σε περίπτωση απόλυσης. Η μη τήρηση του καταργεί το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και θυμίζει άλλες εποχές όπου τα εργατικά δικαιώματα ανεξέλεγκτα καταπατούνταν. Οι πρακτικές αυτές θίγουν τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού της Λέσβου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απολυμένους των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010 και ώρα 12:30 έξω από τα Δικαστήρια Μυτιλήνης

Το Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου θα σταθεί στο πλευρό των απολυμένων με κάθε μέσο μέχρι και την τελική δικαίωσή τους. Η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.


Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Η πρόεδρος, Ο γενικός γραμματέας
Θάλεια Βουγδή, Νίκος Κασκαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: