Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Δίωξη συνδικαλίστριας - αυταρχικές συμπεριφορές



Αναρτούμε ανακοίνωση-καταγγελία του αδελφού σχήματος των Financial Crimes, "Νυστέρι-Πρωτοβουλία Γένοβα στα Νοσοκομεία" του νοσοκομείου Αγία Όλγα στη Νέα Ιωνία. Πέρα από θέματα γενικής εργασιακής ενημέρωσης, υπάρχει και μια διάσταση με άμεση σχέση με τα ΜΜΕ.
Η διωκόμενη συνδικαλίστρια και μέλος του Νυστεριού, Δέσποινα Τσατσούλη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση της αλληλεγγύης στους συναδέλφους του Ελεύθερου Τύπου, διακινώντας υλικά μέσα στο νοσοκομείο, ενημερώνοντας συναδέλφους της, μαζεύοντας υπογραφές συμπαράστασης, οργανώνοντας εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε γειτονιές κλπ Στη φωτο τη βλέπουμε να ενημερώνει εργαζόμενους του Ε.Τ. για την καμπάνια αλληλεγγύης, σε επίσκεψή της στο Blue Land Center ένα χρόνο πριν. Ψήφισμα δεν βγήκε από το ΔΣ του συλλόγου, αν και ο εκπρόσωπος του Νυστεριού, το πρότεινε, διότι ορισμένα μέλη του ΔΣ προσκείμενα στην ΠΑΣΚΕ, δεν ήθελαν να συμπαρασταθούν στους "δεξιούς" του Ε.Τ. Παράλληλα το "Νυστέρι" έχει υλοποιήσει δράσεις αλληλεγγγύης και για τους εργαζόμενους στο γειτονικό σε σχέση με το νοσοκομείο, ραδιόφωνο του "επικοινωνία 94FM", κυρίως στην επιτυχή καμπάνια να μην απολυθούν ΑΜΕΑ από το σταθμό.


ΝΥΣΤΕΡΙ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Δυστυχώς οι εποχές «του αποφασίζουμε και διατάζουμε» δεν τελείωσαν ποτέ! Ένα μικρό πραξικόπημα συντελέσθηκε τη Δευτέρα 31/5 στο νοσοκομείο μας. Η διοίκηση με ιδιόχειρο σημείωμα τοποθέτησε-μετακίνησε υπάλληλους της διοικητικής υπηρεσίας. Θεωρούμε σαν Νυστέρι ότι αυτή η κίνηση σημαίνει δίωξη και τρομοκρατία κάποιων συναδέλφων. Επισημαίνουμε ότι είναι από τις πρώτες «κινήσεις» της νέας διοίκησης σε θέμα που έχει σχέση με το προσωπικό του νοσοκομείου μας.
Σαν συνδικαλιστική παράταξη πρωτοβουλία Νυστέρι- Γένοβα που εκπροσωπείται στο ΔΣ του συλλόγου εργαζόμενων καταγελούμε αυτή τη τοποθέτηση-μετακίνηση των συναδέλφων. Ξέρουμε ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν θέλουν να γίνουν οι μετακινήσεις αυτές και το ανέφεραν προσωπικά ή και εγγράφως στη διεύθυνση. Καταγγέλουμε τη διοικητική αρχή του νοσοκομείου μας για αυταρχική συμπεριφορά. Δεν δέχτηκε στο γραφείο της τους συνάδελφους που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν! Επισημαίνουμε στο κύριο Διοικητή ότι το γραφείο του είναι μέρος μιας δημόσιας υπηρεσίας και ανήκει στον Ελληνικό λαό και δεν μπορεί να έχει την πόρτα κλειστή! Αλλά και σαν πολιτικός εκπρόσωπος του υπουργείου θα πρέπει πρώτα να άκουει τη φωνή των εργαζομένων που είναι η ψυχή και το σώμα μιας τόσο σημαντικής υπηρεσίας όπως είναι ένα νοσοκομείο.
Θεωρούμε πιο συγκεκριμένα ότι μέσα από αυτές τις μετακινήσεις διώκεται πολιτικά η συναδέλφισσα Δέσποινα Τσατσούλη. Η συνάδελφος όλοι ξέρουμε ότι ήταν στο γραφείο προσωπικού και παει στο γραφείο διατροφής! Γνωστοποιούμε προς όλους ότι η συνάδελφος Τσατσούλη είναι Π.Ε έχει τελειώσει τη Πάντειο, τη σχολή Δημόσιας Διοικησης και τη σχολη Δημόσιας Υγείας! Και ο διοικητής τη στέλνει σε θέση Δ.Ε!!!
Αληθεια γιατι την τιμωρεί υποβιβάζοντας την; Ως γνωστόν η νέα διοίκηση έχει κάτι μήνες που έχει αναλάβει, πώς έχει δημιουργήσει εικόνα για τους συναδέλφους; Άραγε τι συμφέροντα υπάρχουν πίσω από αυτή τη μετακίνηση; Εμείς σαν Νυστέρι το μόνο που καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει από πίσω είναι το κομματικό κράτος της νέας διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Πέρα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για διάλυση του κομματικού κράτους στη πράξη βλέπουμε ότι ισχύει το ανάποδο. Να βάλουν δηλαδή τους «δικούς» τους ανθρώπους. Βέβαια η συγκεκριμένη συνάδελφος παρότι έχει όλα τα προσόντα να γίνει προϊστάμενη στο τμήμα προσωπικού, ούτε η προηγούμενη διοίκηση ούτε η τωρινή δε σεβάστηκε τους Νόμους. Δηλαδή άμα είσαι αριστερή ή αριστερός δεν έχεις κανένα μέλλον σε αυτόν τον τόπο και όλα αυτά το 2010! Είναι γνωστό ότι η Δέσποινα Τσατσούλη είναι συνδικαλίστρια και μέλος της Γένοβα Νυστέρι, σίγουρα δεν προτιμούν ένα τέτοιο άνθρωπο στο να προΐσταται σε ένα τόσο νευραλγικό τμήμα όπως είναι του προσωπικού, καταλαβαίνουμε όλοι τους λόγους. Όλα αυτά ισχύουν και για ένα άλλο συνάδελφο από το ίδιο τμήμα.
Πιστεύουμε σαν Νυστέρι ότι όλα έγιναν για να στηριχτούν οι συγκεκριμένες διώξεις.
Είναι δυνατόν μια από τις συναδέλφους που μετακινείται να πηγαίνει σε 3ο τμήμα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα! Είναι δυνατόν να μετακινούνται συναδέλφισσες από το ΚΕΕΛΠΝΟ που είχαν έρθει για τη γρίπη και φεύγουν τον Οκτώβριο να πηγαίνουν σε άσχετα τμήματα; Στηρίζουμε όλους τους συνάδελφους που νομίζουν ότι οι μετακινήσεις τους είναι άδικες και θα δώσουμε όλον τον εαυτό μας να σταματήσουμε την αδικία αυτή. H λύση είναι άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να λειτουργήσει η υπηρεσία στο σύνολο της. Ζητούμε από το σωματείο να πάρει άμεσα θέση υπέρ των συνάδελφων και να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση! Πιστεύουμε ότι οι υπηρεσίες των νοσοκομείων θα πρέπει να λειτουργούν με ανθρωποκεντρικές λογικές και όχι με βάση το κομματικό και οικονομικό κέρδος, όπως άλλωστε λειτουργεί το σύστημα του καπιταλισμού τόσα χρόνια και όπως ξέρουμε όλοι χρεοκόπησε.

Νέα Ιωνία 1/6/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: