Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Περισσεύει η "συμπάθεια", απουσιάζουν οι δεσμεύσεις....





Σε ενημέρωση των απεργών συμβασιούχων προχώρησε σήμερα Παρασκευή, ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Γαμπρίτσος, μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών (φωτο). Επί της ουσίας πέρα από γενικές εκφράσεις του είδους "είδα θετικό κλίμα", "προσπαθούμε", "θα κινηθούμε στα πλαίσια που θα μας επιβάλλει η νομιμότητα" και άλλες αντίστοιχες, δεν υπήρξε ούτε μία συγκεκριμένη δέσμευση, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να λήγουν συμβάσεις, με τον κύριο όγκο να λήγει μέσα στον Ιούνιο και κάποιες λιγότερες τον Ιούλιο, λόγω του μουντιάλ.
Είναι σαφές ότι προετοιμάζεται μαζικό κόψιμο συμβασιούχων και ταυτόχρονα απόπειρα ανακύκλωσης της ανεργίας, με εναλλαγή ανέργων σε θέσεις εργασίας περιορισμένου χρόνου, την ίδια ώρα που με το ασφαλιστικό που ετοιμάζουν, δεν θα φτάνουν ούτε τα 40 χρόνια δουλειάς για να πάρει κανείς το επίδομα φτώχειας που έχουν το θράσος να ονομάζουν "σύνταξη".
Μόνο η συντονισμένη και άμεση δράση όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων και σωματείων, μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να γίνει πιο «συγκεκριμένη», υπέρ των εργαζομένων.


ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 11πμ πλατεία Κοτζιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: