Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Εκδικητικές απολύσεις


Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Αθήνα, Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου

Με μπαράζ απολύσεων εργαζομένων και συνδικαλιστών, απαντούν οι εργοδότες προκειμένου να επιβάλλουν κανόνες ζούγκλας και μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις.

Σήμερα και χωρίς καμιά αιτία απελύθησαν δύο από τους παλαιότερους (20 έτη και με ένα παιδί και 10 έτη και με ένα παιδί) εργαζόμενους τεχνικούς (ηχολήπτες) του ραδιοσταθμού Μελωδία 99,2 συμφερόντων της εταιρίας: Μελωδία ΑΕ Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με έδρα εις Εθνάρχου Μακαρίου και Δημητρίου Φαληρέως 2 Πειραιά.

Οι σημερινές απολύσεις ήλθαν μετά από μπαράζ απειλών και ψυχολογικών πιέσεων των εργαζομένων από την διοίκηση αλλά και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ραδιοσταθμού. Τονίζουμε ότι η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας βρίσκεται στον ΟΜΕΔ για την διαπραγμάτευση της ΣΣΕ για το 2010. Επίσης η απόλυση της μιας εκ των δύο συναδέλφων αποτελεί συνέχεια στις συνεχιζόμενες διώξεις συνδικαλιστών της ΕΤΕΡ, μετά την απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου της Ένωσης στο Rock fm την 26η Απριλίου 2010, αφού η συγκεκριμένη συνάδελφος ήταν επί σειρά ετών συνδικαλιστική εκπρόσωπος της Ένωσης στον Μελωδία. Ενώ και οι δύο συνάδελφοι είναι ενεργότατα μέλη της Ένωσης.

Τονίζουμε ότι η αναίτια επιθετική κίνηση εναντίον της ΕΤΕΡ από την πλευρά της εργοδοσίας είναι δεδομένο ότι θα λάβει την καθολική απάντηση που της πρέπει από την πλευρά των εργαζομένων που πραγματικά αισθανόμαστε πλέον να συνθλίβεται κάθε εργασιακό μας κεκτημένο και να βάλλεται κατάφορα το δικαίωμα στην εργασία που έχει υποχρέωση κάθε Κράτος Δικαίου να προσφέρει σε κάθε Πολίτη του και να το διαφυλάσσει.

Είναι σίγουρο ότι ο νόμος της ζούγκλας στις εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις δεν θα αφήσουμε να επικρατήσει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος,Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Καμαρινόπουλος,Δημήτρης Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: