Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ξεφτιλισμένοι μέχρι το μεδούλι...


Τελικά έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι ο κατήφορος δεν έχει πάτο. Το νέο "κατόρθωμα" του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είναι ο εμπαιγμός των ανέργων συναδέλφων που στελεχώνουν την εφορευτική επιτροπή στις εκλογές για μορφωτικό, έγκριση απολογισμού και εφορευτική, που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα και ολοκληρώνονται σήμερα με την επαναληπτική εκλογή για εφορευτική.
Αρχικά τους είπαν ότι για κάθε διήμερο θα έπαιρναν 600 ευρώ (συνολικά δύο διήμερα), ενώ σήμερα η αμοιβή έπεσε στα 400. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων, όλα τα μέλη του ΔΣ τους έδωσαν δίκιο, μπήκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ και ψήφισαν 400!!
Η αιτιολογία ήταν ότι και στο παρελθόν τόση ήταν η ταρίφα, μόνο που τα σαΐνια ξέχασαν ότι άλλη ήταν η οικονομική κατάσταση στο παρελθόν, άλλη τώρα και στο φινάλε οι ίδιοι υποσχέθηκαν 600 και έβαλαν ανέργους συναδέλφους να κάνουν προϋπολογισμούς για να μπαλώσουν τρύπες, σε αυτή τη βάση.
Αυτοί που έχουν ξοδέψει 50.000 για έξοδα κυλικείου και για πάσης φύσεως εκδηλώσεις και ταξιδάκια, έφτασαν την ένωση στο σημείο να παιχτεί (μπροστά στις διαμαρτυρίες των ανέργων συναδέλφων), αν απόψε θα γίνει καταμέτρηση ή όχι, σαν κίνηση διαμαρτυρίας.
Μεταξύ των επιχειρημάτων του Σόμπολου ήταν ότι και η συμμετοχή είναι μικρή, δηλαδή αμοιβή με βάση το κεφάλι!!
Και ύστερα περιμένουμε από τέτοιους ξεφτίλες να παίξουν ρόλο στην οργάνωση της αντίστασης ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης- ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: