Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

αποφαση συνέλευσης στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Η συνέλευση των εργαζομένων στην Ημερησία

· δηλώνει κάθετα αντίθετη σε κάθε απόλυση εργαζομένου

· ζητάει από την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις των συναδέλφων Κώστα Σαρρή και Σόνια Χαϊμαντά

· απαιτεί από τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ξεπεράσουν τις όποιες διαφωνίες τους και να συγκροτηθούν άμεσα σε σώμα, ώστε το Προεδρείο να συντονίσει τον αγώνα για την προάσπιση των θέσεων εργασίας και των μισθών μας

· καλεί την Τρίτη, 5 Ιουλίου, το σύνολο των εργαζομένων στον Πήγασο σε ανοικτή συνέλευση, στις 6:00 το απόγευμα, στον 1ο όροφο



Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι συνάδελφοί μας στον Πήγασο υφίστανται, εν μέσω καλοκαιριού, ένα σχέδιο εξόντωσης κάθε ανεξάρτητης φωνής εργαζομένου. Ξεκίνησε από το Έθνος με την Πόπη Χριστοδουλίδου, συνεχίστηκε με τη Βούλα Βονάτσου και τον Κώστα Τομαρά και, χθες, ήταν η σειρά των συναδέλφων της Ημερησίας, Κώστα Σαρρή και Σόνιας Χαϊμαντά να κληθούν για απόλυση.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο εργοδότης προφασίστηκε «οικονομικούς λόγους», όπως «αποδοτικότητες» ή «παραγωγικότητες», αλλά αυτό δεν ξεγελάει κανέναν: όχι μόνο η Πόπη, η Βούλα, ο Κώστας, αλλά και οι τελευταίοι της Ημερησίας τόλμησαν να έχουν γνώμη -που δεν αρέσει στα αφεντικά μας. Ο Κώστας Σαρρής ήταν σύνεδρος στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ και η Σόνια Χαιμαντά ήταν επίσης υποψήφια στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ.
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών (ΕΙΗΕΑ), φιλοδοξώντας φαίνεται να ανοίξει το δρόμο για όλη την εργοδοσία του κλάδου, συνεχίζει το έργο της πολιτικής «εκκαθάρισης», ώστε να μπορέσει κατόπιν -ελπίζει- χωρίς αντιστάσεις να κλιμακώσει μαζικά το σπάσιμο κάθε συλλογικής δράσης, με ατομικές συμβάσεις (και μειώσεις μισθών), με ελαστικοποίηση, απολύσεις και εργολαβίες. Δυστυχώς σε αυτό δεν έχει την αποκλειστικότητα -όπως το αποδεικνύει και η Ελευθεροτυπία, που βάλθηκε να απολύσει τον Β.Παπαχρήστο, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΠΤΥΜ, της ομοσπονδίας των διοικητικών, την ίδια ώρα που και σε άλλα μαγαζιά οι απολύσεις πέφτουν βροχή -βλέπε π.χ. Flash.
Εμείς οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας του Πήγασου και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους βοηθήσουμε να νικήσουν. Ακόμα περισσότερο που θεωρούμε ότι ο δικός μας εργοδότης, ως πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών, έχει ευθύνη για αυτό τον εκφυλισμό των σχέσεων σε όλον τον κλάδο, ιδιαίτερα όταν αυτός διενεργείται με την πρωτοπορία του αντιπροέδρου του.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ


Ανακοίνωση συμπαράστασης
Αγαπητοί συνάδελφοι/σες

Εκφράζω τη συναδελφική μου αγανάκτηση για τις απολύσεις των Κώστα Σαρρή και Σόνια Χαϊμαντά από την εφημερίδα Ημερησία. Οι νέες απολύσεις στην εφημερίδα και στο συγκρότημα Μπόμπολα δείχνουν πως η εργοδοσία δεν πρόκειται να «κουραστεί» και να σταματήσει, εάν δεν τη σταματήσουμε εμείς. Ειδικά η στοχοποίηση συναδέλφων που με την εργασία τους, την αγωνιστική τους στάση και την αξιοπρέπειά τους έχουν αντισταθεί στο νέο εφιαλτικό περιβάλλον που θέλουν να επιβληθεί η εργοδοσία αλλά και οι δυνάμεις του Μνημονίου γενικότερα, είναι προάγγελος νέων επιθέσεων. Εάν περάσουν θα αφήσουν το «στρατόπεδο» των εργαζόμενων δημοσιογράφων πιο αδύνατο.
Παρακαλώ, θεωρείστε την ολόπλευρη αλληλεγγύη μου, την ολόπλευρη αλληλεγγύης μας, δεδομένη.

Γιάννης Ελαφρός, μέλος του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ από την Καθημερινή.


ΚΕΙΜΝΟ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ
Ο Κώστας Σαρρής είναι λεβέντης , το λέει η ψυχούλα του και δεν το έκρυψε ποτέ-άλλος ένας "ενοχλητικός" για τον κ. Μπόμπολα -ούτε τώρα θα αντιδράσετε ,συνάδελφοι στην "Ημερησία";;;
Ο Κώστας Σαρρής είναι απροσκύνητος.
Επομένως, εχθρός του συστήματος των αφεντικών.
Αγαπούσε κι αγαπά την δουλειά του κι είναι γνωστό αυτό.
Αλλωστε, όταν, οι λιμενεργάτες έκαναν επι Ν.Δ τον δικό τους αγώνα κατά του ξεπουλήματος,
δικό του κείμενο είχαν κάνει σημαία , γιατί έγραφε όλη την αλήθεια για Cosco -Ν.Δ , ΠΑΣΟΚ και λοιπούς οπαδούς του άγριου ξεπουλήματος των μεγάλων μας λιμανιών.
Ομως, "ενοχλούσε".
Γιατί έλεγε αλήθειες , δεν παζάρευε, δεν συμβιβαζόταν και δεν ξεπουλιόταν.
Επομένως ο Κώστας Σαρρής είναι εχθρός των αφεντικών, όπως και οι υπόλοιποι, που απολυθήκαμε.
Δεν τελειώνει ο κύκλος.
Γιατί, βλέπετε, οι εκδότες επιθυμούν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους,
με όσους δεν σκύβουν το κεφάλι,
θέλουν ατομικές συμβάσεις αποικιοκρατικού τύπου ,
θέλουν να μην μιλάς, να δουλεύεις διπλά, να πληρώνεσαι τα μισά,
να λές συνέχεια "yes sir"
και να είσαι , αυτό, που οι ίδιοι αποκαλούν "συνεργάσιμος".
Δηλαδή , πειθήνιο όργανο στα σχέδιά τους.
Οποιος αντιστέκεται, αργά η γρήγορα, τον ρίχνουν στον Καιάδα.
Ποιός ;;;
Ο διευθυντής, ο κ. Αντώνης Δαλίπης, ο οποίος, αν θυμάμαι καλά, δεσμευόταν, πως ,"δεν θα γίνουν απολύσεις στην Ημερησία".
Ε καλά, τώρα , βρε Χριστοδουλίδου, απόλυση δεν θεωρείται του Σαρρή , αυτός είναι "Μη συνεργάσιμος".
Αλλο ,πράγμα θεωρούν, μάλλον απόλυση, οι συνάδελφοι σε αυτή την εφημερίδα.
Δεν πρέπει να περάσει στα σιωπηρά η απόλυση αυτή.
Συνάδελφοι, η ΕΣΗΕΑ έχει τεράστιες ευθύνες-ομιλώ για τις παρατάξεις Τσαλαπάτη, Κυρίτση και Κανέλλη, που σκοπίμως τα....διαλύουν όλα, για να μην υπερασπιστούν ποτέ κανέναν και τίποτα, τυχαίο;;; δεν νομίζω, κ. Δημήτρη ,προεδρεύοντα-
αλλά ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ,
ΚΑΤΩ,
Η ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ και τα υπόλοιπα ΜΜΕ .
Γιατί, εμείς οπισθοχωρούμε συνεχώς....
Ως πότε , αδέρφια ;;;

Πόπη Χριστοδουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: