Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

48ωρη σε ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΜΕ

1) ΠΡΟΣ ΔΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΔΣ ΠΟΕΣΥ

Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία που κήρυξε
η ΕΣΗΕΑ σε ΕΡΤ, ΑΠΕ , Διαδημοτικά Ραδιόφωνα και Γενική Γραμματεία Τύπου.
Ζητούμε να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας , όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή . Καταγγέλλουμε ως ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία και την ελευθεροτυπία που πρέπει να διέπει το δημοσιογραφικό λειτούργημα και την ενημέρωση .
Αύριο Πέμπτη στις 10.00 το πρωί συγκαλείτε νέα Γενική Συνέλευση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να τους μετατρέψει σε κρατικούς υπαλλήλους και είναι διατεθειμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μαζί με τις άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται βάναυσα από την κυβερνητική πολιτική.


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ



2)ΠΟΣΠΕΡΤ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγ. Παρασκευή, 12/10/2011
Σαν να μην έφτανε η διαχρονικά συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση της Δημόσιας Τηλεόρασης υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων από όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας εικοσαετίας, έρχεται η παρούσα κυβέρνηση, η πιο ανάλγητη απ’ όλες, να βάλει ταφόπλακα στο παραγόμενο έργο της (κλείσιμο ΕΤ-1, 95,8, βραχέα Θεσ/κης, Ραδιοτηλεόραση, κλείσιμο πομπών κλπ) και όλοι οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί και θα ψηφιστούν την οδηγούν στο άμεσο κλείσιμο, ολόκληρης της ΕΡΤ, γιατί της έχουν βάλει βρόγχο που καθημερινά σφίγγει και περισσότερο.
Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, υπακούοντας δήθεν στα κελεύσματα της Τρόικας, αλλά στην ουσία ακολουθώντας τις οδηγίες εξωθεσμικών παραγόντων, ενέταξε την ΕΡΤ στις ΔΕΚΟ και από τότε την αναγκάζει να υπόκειται σε μια νομοθεσία που στραγγαλίζει κάθε παραγωγική δυνατότητα αυτού του οργανισμού, ο οποίος είναι ταγμένος να παράγει ένα ιδιαίτερο προϊόν, πολιτισμικού, ψυχαγωγικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.
Πουθενά σε όλη την Ευρώπη στις δημόσιες τηλεοράσεις δεν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο και ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΕΝΤΑ ανήκει στους πεφωτισμένους της κυβέρνησης.
Στις παρούσες όμως συνθήκες το να μιλά κανείς για τον οργανισμό που δουλεύει και αγαπάει και που οι εργαζόμενοι έχουν ήδη χάσει 40% περίπου με την προηγούμενη μείωση μισθών, έκαναν την ΕΡΤ πλεονασματική με τον μόχθο και τον ιδρώτα τους και με τη συνεισφορά τους, είναι σαν «να κοιτάζει το δέντρο και να μην βλέπει το δάσος» και μάλιστα τη στιγμή που μια ανίκανη κυβέρνηση καταθέτει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο σκούπα, για «συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο- βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία - απολύσεις και άλλες διατάξεις», τινάζοντας στον αέρα Σύνταγμα, ΣΣΕ, εργατικό δίκαιο, συνδικάτα, κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα. Ένα πολυνομοσχέδιο που βάζει στο γύψο της απόλυτης φτώχειας και αναξιοπρέπειας δημόσιους υπαλλήλους, εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, συνταξιούχους και ανέργους.
Στην πραγματικότητα βέβαια πρόκειται για μια κυνική κυβέρνηση που εκτελεί με μεθοδική ψυχραιμία το συμβόλαιο θανάτου των εργαζομένων, της κοινωνίας και της οικονομίας, συμβόλαιο που της έχει αναθέσει η Τρόικα και οι δανειστές.
Δεν θα τους αφήσουμε να ρημάξουν τη Χώρα και το λαό μας!
Ο γενικός ξεσηκωμός για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και των πολιτικών της είναι η μόνη λύση.
ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ Ή ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ.

Ξεκινήσαμε με 48ωρη απεργία Πέμπτη 13/10/11 και Παρασκευή 14/10/11 και συνεχίζουμε….
Η Ομοσπονδία μας καλεί κάθε εργαζόμενο να συμμετέχει δυναμικά στις πανεργατικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα της 18ης και 19ης Οκτωβρίου της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΕΧΟΥΜΕ Σ.Σ.Ε., ΘΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ !

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ !





3)δεν απεργεί η ΕΣΗΕΜΘ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αδυνατεί να συμμετάσχει στην σαρανταοκτάωρη απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ και αρχίζει από αύριο στις 6 π.μ.
Πάγια αρχή της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι ότι δεν προκηρύσσει απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να πληρούνται όλες οι αναγκαίες τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, ώστε να μην τίθενται σε διακινδύνευση θέσεις εργασίας.
Σε κάθε περίπτωση παραμένει σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ για τη συμμετοχή της σε ανάλογες κινητοποιήσεις για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο, οι οποίες θα προκηρυχθούν νομίμως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: