Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Διαμαρτυρία στο Ε.Σ.Ρ. για το TELE TIME


Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του
Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων με έκπληξη πληροφορήθηκε την πρόσφατη απόφασή σας (16 Σεπτεμβρίου 2011) για τον τηλεοπτικό σταθμό TELE TIME Πάτρας. Εναν τηλεοπτικό σταθμό που από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου 2011 έχει σταματήσει να προβάλλει τοπικό πρόγραμμα και έχει μετατραπεί σε απλό αναμεταδότη παιδικού προγράμματος.

Κύριε Πρόεδρε,
επιβάλλετε την ποινή (!) της διοικητικής κύρωσης της συστάσεως, λαμβάνοντας υπ’ όψιν σας πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού του περασμένου Μαΐου , ενώ είχατε στα χέρια σας ενημερωτική επιστολή της ΕΣΗΕΠΗΝ –όπως είχατε ζητήσει από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΕΣΥ) σε συνάντηση σας- με ημερομηνία αποστολής 14 Ιουλίου 2011.

Κύριε Πρόεδρε,
θεωρούμε απαράδεκτο να αγνοούνται επίσημες καταγγελίες συνδικαλιστικού φορέα για την αλλοίωση της άδειας του ενημερωτικού χαρακτήρα του εν λόγω σταθμού κι εσείς να αποδέχεστε προγενέστερο πρόγραμμα. Εάν χαρακτηρίζετε το υποτυπώδες προηγούμενο πρόγραμμα παράνομο, ποια είναι η θέση του Συμβουλίου σας για το γεγονός της πλήρους διακοπής τοπικού ενημερωτικού προγράμματος επί 4μηνο;

Κύριε Πρόεδρε,
Θεωρούμε αδιανόητο να αποδέχεστε την παρανομία του ιδιοκτήτη του TELE TIME , ο οποίος σε διάστημα 16 μηνών απέλυσε 34 εργαζόμενους (δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικό προσωπικό), επιβραβεύοντας

ουσιαστικά την τακτική του. Ζητούμε άμεσα ακρόαση από το Συμβούλιο σας, παρουσία και του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας , για να τερματιστεί επιτέλους αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Ενας τηλεοπτικός σταθμός να έχει σταματήσει μετάδοση οιουδήποτε τοπικού ή ενημερωτικού προγράμματος κι εσείς να τους επιβάλλετε ποινές…διοικητικών κυρώσεων.
Δεν μπορεί να εμπαίζεται κατά τέτοιο τρόπο μια Ανεξάρτητη Αρχή και να εκμεταλλεύονται τις δημόσιες συχνότητες για ίδιον όφελος επιχειρηματίες , δίχως καμιά συνέπεια.
Αναμένουμε άμεσα τις πρωτοβουλίες σας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος,
Απόστολος Βουλδής
Ο Γεν. Γραμματέας, Ζώης Μαρίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: