Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Να ανακληθεί η απόλυση

1)ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση εργαζομένου στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Ο συνήγορος του Β. Αιγαίου» του Γ. Κονδυλούδη, επειδή ο συγκεκριμένος υπάλληλος γράφτηκε στο σωματείο του και συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες και στις δράσεις του.
Η απόλυση αυτή συμπυκνώνει και αναδεικνύει τόσο την εργοδοτική τρομοκρατία που υφίστανται σήμερα οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, όσο και την συνολικότερη επίθεση που δέχονται από τις πολιτικές κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ..
Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι ο εργοδότης αυτός είναι ο ίδιος ο οποίος έκλεισε σε μια νύχτα την προηγούμενη εφημερίδα του πετώντας στους δρόμους είκοσι εργαζόμενους, ο ίδιος που παρά τις εναντίον του δικαστικές αποφάσεις αρνείται να τους καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις, ο ίδιος που αρθρογραφεί κάθε εβδομάδα ενάντια σε κάθε εργατικό-κοινωνικό αγώνα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο και διακηρύσσουμε τη διάθεσή μας να παλέψουμε στο πλευρό του, σε κάθε δράση ή κινητοποίηση το επόμενο διάστημα, ώστε να πετύχει την επαναπρόσληψή του.
Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!



2)ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δαβάκη & Βαλαωρίτου Τηλ: 22510-28861/22734
81100 ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΦΑΞ: 22510-27856
Ε-mail: pekmyt@otenet.gr
Ιστοσελίδα: pek-mit.gr

Μυτιλήνη 24 Οκτωβρίου 2011





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεχίζει να προκαλεί ο τέως εκδότης της εφημερίδας Αιολικά Νέα και νυν εκδότης της εφημερίδα Συνήγορος του Βορείου Αιγαίου, κ. Κονδυλούδης.
Μόλις λίγες μέρες πριν την 48ωρη Απεργία 19 και 20 Οκτώβρη, πέταξε στο δρόμο άλλον έναν εργαζόμενο από την νέα επιχείρηση. Οι δικαιολογίες που προβάλλει δεν μπορεί να θεωρηθούν σοβαρές και δεν γίνονται πιστευτές.
Υπάρχει βεβαρημένο παρελθόν, υπάρχει το προηγούμενο ότι πέταξε στο δρόμο τους εργαζόμενους στα Αιολικά Νέα, χωρίς καμιά προειδοποίηση.
Με τη σιγουριά των χρημάτων, που όπως δείχνουν οι κινήσεις του είχε κερδίσει, σέρνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, ενώ δεν τους δίνει ούτε την απόλυση για να μπουν στο ταμείο ανεργίας.
Παρά τις αθωωτικές αποφάσεις των δικαστηρίων, που κέρδισαν οι εργαζόμενοι, επιμένει με εφέσεις και προειδοποιεί ότι θα φθάσει μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, πιστεύοντας ότι οι εργαζόμενοι θα υποχωρήσουν. Παράλληλα δεν εφαρμόζει ούτε τις αναγκαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, για άμεση καταβολή μέρους των αποζημιώσεων.
Από πάνω θέλει και τα ρέστα, ζητώντας την κατανόηση του Λεσβιακού λαού, πιθανόν και τον οίκτο, την στιγμή που πετά στην κυριολεξία στον δρόμο και οπότε θέλει τους εργαζόμενους, με διάφορα προσχήματα.
Οι εργαζόμενοι ούτε το σπίτι του ζήτησαν, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία, τις νόμιμες αποζημιώσεις και την απόλυση ζήτησαν, για να μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας . Αυτό μόνο



ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: