Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ο αγώνας των συναδέλφων στον "Κόσμο του Επενδυτή"

Αθήνα, 5 Ιανούαριου 2012

Ανακοίνωση των εργαζομένων στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας Bestend Α.Ε.

Κατόπιν επικοινωνίας του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Bestend, κ. Κ. Γιαννίκου, με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, κατά την οποία του ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναστολή της έκδοσης όλων των εντύπων της εταιρείας, συνεχίζονται κανονικά οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου και Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων και την τήρηση των ΣΣΕ. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν, εκτός των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΠΗΕΑ, και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, ενώ την συμπαράσταση της εκφράζει η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.
Στη συνέλευση των εργαζομένων παρέστησαν εκπρόσωποι των Δ.Σ. των σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΕΤΗΠΤΑ), καθώς και ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΠΗΤ, Δημήτρης Περπατάρης, για την ενημέρωση των εργαζομένων και τη νομική τους υποστήριξη.

Οι εργαζόμενοι της Bestend εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας στις εταιρείες Μοντέρνοι Καιροί και Εταιρία Γενικών Εκδόσεων και δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στο πλάι τους κατά τη δίωρη στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία τους τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου από τις 13.00 μέχρι τις 15.00, έξω από το χώρο εργασίας (Γεωργίου Παπανδρέου 1, Βούλα).

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας Bestend («TIVO», «Informer», «Δίφωνο»)


Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
των εργαζομένων της Bestend («Ο Κόσμος του Επενδυτή», «TIVO», «Δίφωνο», «Informer»)

Οι εργαζόμενοι της Bestend («Ο Κόσμος του Επενδυτή», «TIVO», «Δίφωνο», «Informer») εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους συναδέλφους σε ALTER, ΕΡΤ, «Ελευθεροτυπία», ΔΟΛ, Πήγασο, «Ναυτεμπορική», «Εξέδρα», Εκδόσεις Λυμπέρη και σε όλους τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, που υφίστανται τον νέο εργασιακό μεσαίωνα με απολύσεις, περικοπές μισθών, ατομικές συμβάσεις και «λουκέτα».
Τονίζουμε την ανάγκη για μαζικές πλέον κινητοποιήσεις του συνόλου των εργαζομένων στον κλάδο για την ανατροπή των σχεδίων των εργοδοτών, που επιδιώκουν την κονιορτοποίηση των δικαιωμάτων μας.
Ήρθε η ώρα όλα τα «αφεντικά» σε όλους τους χώρους εργασίας, εντός και εκτός ΜΜΕ, να συνειδητοποιήσουν ότι οι εργαζόμενοι θα βρεθούν απέναντί τους ενωμένοι και αποφασισμένοι.

ergazomenoiependyti.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: