Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Σοβαρότης ΜΗΔΕΝ!!


Χτες 2 Γενάρη, στάλθηκε στην ΕΣΗΕΑ και κοινοποιήθηκε και στα Mail συναδέλφων της ΕΡΤ, η πρόταση (επαναλαμβάνουμε πρόταση και όχι απόφαση) της εκπροσώπου των συντακτών της ΕΡΑ για στάση εργασίας σήμερα Τρίτη, με στόχο να γίνει γενική συνέλευση στις 4μμ, για τα σημαντικά ζητήματα της περιόδου (ειδικά το καυτό θέμα των συμβασιούχων).
Σήμερα Τρίτη, τουλάχιστον μέχρι τις 3μμ ούτε στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ (ούτε και στη αντίστοιχη της ΠΟΕΣΥ), ούτε και στο Blog των δημοσιογράφων της ΕΡΤ (μέχρι την ώρα που κάνουμε την ανάρτηση αυτή 5.45μμ), αλλά ούτε και στα Mail των συναδέλφων, υπήρξε κάποια ενημέρωση για την αποδοχή της πρότασης για στάση και συνέλευση. Αποτέλεσμα οι πρωινοί να σχολάσουν και να φύγουν, οι βραδινοί να μην έχουν λόγο να έρθουν νωρίτερα και οι μεσημεριανοί να ανακαλύψουν στο παρά πέντε (για την ακρίβεια ένα μισάωρο μετά) ότι και στάση έχει και συνέλευση (παρά το γεγονός ότι και λόγω αδειών λείπει αρκετός κόσμος και πιο αντιπροσωπευτική θα ήταν μια καλοοργανωμένη συνέλευση μετά τα Φώτα).
Αποτέλεσμα μια άκρως προβληματική διαδικασία, σαφέστατα μη αντιπροσωπευτική, έχοντας αποκλείσει συναδέλφους με το "χύμα" της και συνεπώς και σαφέστατα αντιδημοκρατική αφού έγινε «στο πόδι». Αν νομίζει κανείς ότι έτσι θα αντιμετωπίσει τις επιλογές των τροϊκανών, κάνει λάθος, εκτός αν το αντικείμενο του πόθου είναι ακριβώς αυτή η αναποτελεσματικότητα – στήριξη της τρικομματικής κυβέρνησης. Άντε γιατί δεν είμαστε και αθώοι…

Υ.Γ. και επειδή έχουμε και ανταποκρίσεις από το κάτι σαν συνέλευση, όποιος θέλει να φύγει από την ΕΣΗΕΑ και να ιδρύσει εργασιακό σωματείο δημοσιογράφων ΕΡΤ, με την ευχή μας να γίνει και πρόεδρος, να τον καμαρώσουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: