Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι/σες,
Όπως και άλλοι συνάνθρωποί μας, βρεθήκαμε μάρτυρες σε μια δύσκολη κατάσταση για παιδιά δημοτικού και θεωρήσαμε ότι μπορούμε ίσως να βοηθήσουμε.

Πιο συγκεκριμένα, σε δημοτικά σχολεία στα δυτικά προάστια, παιδιά στερούνται στοιχειωδών δυνατοτήτων επιβίωσης (παπούτσια, ρούχα, κλπ.) και σχολικών ειδών, σε βαθμό που ακόμα και οι δάσκαλοι να δυσκολεύονται να επιτελέσουν το διδακτικό τους έργο!
Με δασκάλους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου, που ήρθαμε σε επαφή, είπαμε ότι ενδεχομένως θα μπορούσαν γενικότερα οι συνάδελφοί μας στον ΔΟΛ να βοηθήσουν. Αυτά που χρειάζονται τα παιδιά είναι βασικά είδη ρουχισμού και παπούτσια (νούμερα 30-38), φτάνει να είναι σε καλή κατάσταση. Προφανώς και άλλα είδη, όπως γραφική ύλη (τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες, μαρκαδόρους και ξυλομπογιές) και σχολικές τσάντες (επίσης σε καλή κατάσταση) θα ήταν καλόδεχτα.

Ξέρουμε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ακόμα περισσότερο που γενικεύεται: άλλωστε, η φτωχοποίηση πλατιών στρωμάτων εργαζομένων και συνταξιούχων είναι αποτέλεσμα των διάφορων μνημονίων... Ωστόσο, ακόμα και μικρές βοήθειες θα ανακούφιζαν τα συγκεκριμένα παιδιά και τις οικογένειές τους, θα διευκόλυναν δασκάλους και θα έκφραζαν και μια κοινωνική αλληλεγγύη. Για όσους έχουμε ακόμα δουλειά ή παιδιά που μεγαλώνουν και δεν τους κάνουν πια τα ρούχα τους, μπορεί δείγματα τέτοιας αλληλεγγύης να μην είναι δύσκολα, ενώ αντίστροφα ασφαλώς θα πιάσουν τόπο!

Για αυτό και η Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ κάνει αυτή την έκκληση στους συναδέλφους του ΔΟΛ.

Η συλλογή των πραγμάτων θα γίνεται στο ισόγειο, δίπλα στην κεντρική είσοδο, στο γραφείο "Μικρές Αγγελίες", από τον Παναγιώτη Σκουτέρη(εσωτ.τηλ 9520).
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να απευθυνθείτε και στους εκπροσώπους μας, στη Γιάννα Σακελλαρίου, διοικητικό προσωπικό, (εσωτ. τηλ. 9886), ή στον Τάσο Αναστασιάδη, δημοσιογράφο Βήματος.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: