Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Αυλαία για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου





Μετά από είκοσι χρόνια λειτουργίας το Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου ετοιμάζεται να σιγήσει μέσα στους επόμενους μήνες, αφού πρώτα γίνει η λύση και η εκκαθάριση των περιουσιακών του στοιχείων. Σχετική απόφαση αναμένεται να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που συνεδριάζει το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής.
Χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της Επιχείρησης Ειδικού Σκοπού του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πάνος Σκοτινιώτης κάλεσε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, καθώς και τους εργαζόμενους του Δημοτικού Ραδιοφώνου.
Ο κ. Σκοτινιώτης τούς ενημέρωσε ότι δεν τελεσφόρησαν οι προσπάθειές του για έγκριση της σχετικής τροπολογίας για τη μεταφορά της δραστηριότητας από την Επιχείρηση στο Δήμο, με βάση όλα όσα προβλέπονται από το πολυνομοσχέδιο - σκούπα για την Αυτοδιοίκηση που ψηφίστηκε πριν από δεκαπέντε μέρες, λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής.
Στο σχετικό άρθρο του πολυνομοσχεδίου, άρθρο 11, προβλέπεται ότι μπορεί ο Δήμος να αναλάβει τα χρέη των Επιχειρήσεων Ειδικού Σκοπού. Δεν προβλέπεται ωστόσο, με βάση το ίδιο άρθρο, μεταφορά του προσωπικού, καθώς και ανάληψη της σχετικής αρμοδιότητας από το Δήμο. Ο Δήμαρχος Βόλου μιλώντας προς τους εργαζόμενους και τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης τούς επεσήμανε ότι η μεταφορά προσωπικού δεν τίθεται για τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου, καθώς από τις 27 Σεπτεμβρίου 2011 αυτοί έχουν μεταφερθεί ήδη στον κυρίως Δήμο.
Πρόκειται συγκεκριμένα για τέσσερις ηχολήπτες, για τέσσερις δημοσιογράφους και μία διοικητική υπάλληλο. Όλοι τους με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.
Όπως έγινε γνωστό τα χρέη του Δημοτικού Ραδιοφώνου ανέρχονται σε 412.615 ευρώ, από τα οποία τα 320.917 ευρώ είναι υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, 67.435 ευρώ οι μη καταβληθείσες αποδοχές στο προσωπικό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου που μεταφέρθηκε στο Δήμο, 22.984 ευρώ οι οφειλόμενες αποδοχές στους εξωτερικούς συνεργάτες του ραδιοφώνου, ενώ 1.298 ευρώ είναι οι οφειλές προς προμηθευτές.
Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα οριστεί εκκαθαριστής για τη λύση της Επιχείρησης, ενώ διερευνάται αν η συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου μπορεί να μείνει ή όχι στην κυριότητα του Δήμου. Επιπλέον η Δημοτική Αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο αν αντί για τη συμβατική συχνότητα στα FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο εκπέμψει το πρόγραμμά του από το Διαδίκτυο.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: