Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αλληλεγγύη στους απεργούς του «ΑΡΗΣ FM 92.8»






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλoνίκης δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στην τριήμερη απεργία των τεχνικών ραδιοφωνίας στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8» από τη Δευτέρα 2 Απριλίου ως την Πέμπτη το πρωί. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς μαύρης εργασίας που επικρατεί για την πλειοψηφία όσων δουλεύουν στο χώρο. Η πλεονεξία της εργοδοσίας ενισχύεται από την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και συνολικά των εργατικών δικαιωμάτων που νομοθετεί διαρκώς η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμ(ι)ο σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα.

Ήδη την Παρασκευή 30 Μαρτίου, ο Ψυχάρης και η διοίκηση του ΔΟΛ, ανακοίνωσαν την απόλυση της Γιάννας Σακελλαρίου, εκλεγμένης εκπροσώπου των διοικητικών υπαλλήλων του οργανισμού, μέλους της εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ, πρώτου αναπληρωματικού μέλους στο ΔΣ του Σωματείου της (ΕΠΗΕΑ) και ταυτόχρονα υποψήφια βουλευτή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις προηγούμενες και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Αυτές οι επιθέσεις εντάσσονται στο συνολικό πλαίσιο της αντεργατικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία σ’ ολόκληρο τον κλάδο των ΜΜΕ.

Όμως, όπως οι εργάτες στη Χαλυβουργία έχουν καταφέρει να στριμώξουν την αδιάλλακτη εργοδοσία του Μάνεση, όπως οι εργάτες της Coca-Cola υποχρέωσαν σε υποχώρηση έναν πολυεθνικό κολοσσό, έτσι και οι εργαζόμενοι στο ραδιοσταθμό «ΑΡΗΣ FM 92.8» και συνολικά στα ΜΜΕ μπορούν να νικήσουν. Η απάντηση πρέπει να είναι αντίστοιχη με την εργοδοτική επίθεση: Με απεργιακή κλιμάκωση και συντονισμό όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλει έναν εργασιακό Μεσαίωνα και να γενικεύσει τη «μαύρη» και απλήρωτη εργασία χωρίς δικαιώματα. Για να ανατρέψουμε την εργοδοτική επίθεση και να επιβάλουμε να πληρώσουν επιτέλους την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι καπιταλιστές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: