Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Κλείνει το Tele Time




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων εκφράζει την ομόθυμη διαμαρτυρία του για την πρωτάκουστη απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του τηλεοπτικού σταθμού «Tele Time» της Πάτρας να θέσει τον σταθμό σε καθεστώς... αδράνειας, απολύοντας το σύνολο του εναπομείναντος προσωπικού και καταδικάζοντας με λουκέτο ένα κανάλι που για πάνω από δυο δεκαετίες υπηρέτησε με συνέπεια, πληρότητα, αντικειμενικότητα και πλουραλισμό την περιφερειακή ενημέρωση.
Η αναστολή λειτουργίας του «Tele Time» και ο τρόπος που μεθοδεύτηκε αποδεικνύουν στην πράξη τον ωμό κυνισμό που διέπει όσους μπήκαν στον χώρο των μέσων ενημέρωσης με μόνο και αποκλειστικό σκοπό την υπηρέτηση των προσωπικών τους επιδιώξεων και όχι της πληροφόρησης της κοινής γνώμης.
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σταθμού, συμφερόντων του μεγαλοεφοπλιστή Β. Ρέστη, είναι υπόλογη στην κοινή γνώμη της Δυτικής Ελλάδας. Με τις αποφάσεις της, μέσα σε λίγους μήνες, καταδίκασε σε κατάρρευση, απαξίωση και εντέλει σε οριστική σιγή ένα άλλοτε ισχυρό μέσο ενημέρωσης με απήχηση σ’ ολόκληρη την δυτική χώρα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ θα εξαντλήσει το σύνολο των νομικών περιθωρίων που υπάρχουν ώστε να ανακληθεί η απόφαση της εταιρείας, καταγγέλλοντας παράλληλα την τακτική της – για μια ακόμη φορά- στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, τον μόνο φορέα που μπορεί ν’ αποφασίσει για την τύχη της άδειας που διαθέτει ο σταθμός.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: