Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Κινητοποιήσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή 20-4-2012

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητάμε το αυτονόητο, να μπορούμε να εργαζόμαστε, να έχουμε αξιοπρέπεια και να παράγουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της δημόσιας τηλεόρασης.

Παρά τη μεγάλη υπομονή μας, την επαγγελματικότητά μας και τη διάθεση που έχουμε δείξει ούτως ώστε να κρατάμε τη δημόσια τηλεόραση σε ένα επίπεδο, δεν βρίσκουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια.

Η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει τη δημόσια τηλεόραση και η Διοίκηση τη συνεπικουρεί είτε λαμβάνοντας λάθος μέτρα για το πρόγραμμα και το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ, είτε προκαλώντας …. με τον εφησυχασμό της και την αδράνειά της, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτείας και της διοίκησης, ότι άμεσα θα επιλύσουν

1ον το πρόβλημα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

2ον το πρόβλημα της αναπροσαρμογής της εκτός έδρας αποζημίωσης

3ον το πρόβλημα του περιορισμού των εξαιρέσιμων στο10% της μισθολογικής δαπάνης

4ον το πρόβλημα της άμεσης πρόσληψης των συναδέλφων ΣΟΧ

και άλλα πολλά που έχουν καταγραφεί σε εξώδικα, επιστολές και ανακοινώσεις, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ. Η εντατικοποίηση έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο του νόμου, ιδιαίτερα τώρα κατά την προεκλογική περίοδο που οι συνεχόμενες παρανομίες της Διοίκησης δεν έχουν προηγούμενο, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται οι εργαζόμενοι που εργάζονται χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και εφαρμογής των προγραμμάτων εργασίας που ο νόμος ορίζει.

Για τους λόγους αυτούς η ΠΟΣΠΕΡΤ προκηρύσσει 14ωρη στάση εργασίας από τις 16:00 του Σαββάτου 21-4-2012 έως τις 06:00 της Κυριακής 22-4-2012 και 24ωρη απεργία από τις 06:00 της Κυριακής 22-4-2012 έως τις 06:00 της Δευτέρας 23-4-2012 δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία εξαίρεση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

η υπομονή μας και οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός !

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: