Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Συνάντηση παρωδία με τους εκπροσώπους της ΕΙΤΗΣΕΕ



Δυστυχώς για άλλη μια φορά και σε χρόνο ρεκόρ επιβεβαιωνόμαστε…

ΣΕ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ… εξελίχθηκε η σημερινή συνάντηση παρωδία αντιπροσωπείας του Δ.Σ της ΕΠΗΕΑ με τους εκπροσώπους της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας).


Από το ΔΙΚΤΥΟ παρευρέθησαν οι συνάδελφοι και μέλη του Δ.Σ: Σταμάτης Πρωτολάτης & Χρήστος Διαμάντης, από τη ΔΑΣ το μέλος Δ.Σ: Βαγγέλης Γκιλάκης, το ανεξάρτητο μέλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ: Μιλτιάδης Ζήκος καθώς και ο Πρόεδρος & Γεν. Γραμματέας της ΕΠΗΕΑ: Μ. Γκανάς και Δ. Πίππας, συνεπικουρούμενοι από την Νομική Υπηρεσία της Ένωσης.

Συνάντηση που δεν διήρκεσε πάνω από 30 λεπτά, καθώς οι εκπρόσωποι των εργοδοτών αρνήθηκαν να συζητήσουν ύστερα από σχετική εξουσιοδότηση του εργοδοτικού σωματείου - καθώς όπως ανέφεραν, η έγγραφη καταγγελία της ΣΣΕ που απέστειλε ο Πρόεδρος & ο Γεν. Γραμματέας της ΕΠΗΕΑ… δέν εμπεριείχε κανένα αίτημα (τόσο στο επίπεδο των μισθολογικών κλιμακίων, όσο και σε θεσμικές διεκδικήσεις) παρά ήταν μια συνοπτική έκθεση, της μείωσης της «αγοραστικής» δύναμης των εργαζομένων!!!

Τότε γιατί μας «κουβάλησαν» αυτοί που διοργάνωσαν αυτή τη παρωδία;

Για να ακούσουμε τους εκπροσώπους των εργοδοτών να θέτουν σε εκβιαστικούς υπαινιγμούς (τουλάχιστον όπως εμείς το αντιληφθήκαμε) αλλά και απαξιωτικούς, ότι θα πρέπει να καταθέσουμε εγγράφως εκ των προτέρων τα αιτήματα μας για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση χωρίς δική τους ανάλογη και αντίστοιχη υποχρέωση, στο πλαίσιο της στοιχειώδους δεοντολογίας της όποιας «διαπραγμάτευσης».

Στο πλαίσιο και σ’ αυτό το κλίμα αρνήθηκαν να δεσμευτούν για να αναστείλουν όσο διάστημα διαρκέσουν οι «διαπραγματεύσεις» μονομερής παραβιάσεις των ΣΣΕ (ατομικές, επιχειρησιακές συμβάσεις) κ.λπ.

Ακόμη και σε περίπτωση υπογραφής ΣΣΕ δεν έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση εάν θα είναι δεσμευτικές και για τους 7 τηλεοπτικούς σταθμούς που είναι μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Ενδιαφέρον τις επόμενες μέρες είναι να προσδιορίσει με ποσοτικά & ποιοτικά χαρακτηριστικά η μειοψηφία του Προεδρείου της ΕΠΗΕΑ ότι «…αναζητεί βέλτιστες ισορροπίες…» με την εργοδοσία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Προεδρείου.

Πάντως θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν αθροίζονται στην ίδια αντιστοίχιση πρόσφατες λεκτικές αναφορές της μειοψηφίας του Προεδρείου για τον ΕΔΟΕΑΠ περί: ανερμάτιστες επαναστατικές κορώνες που οδηγούν… στην υποταγή και εξαθλίωση των εργαζομένων, με την ανάλογη τοποθέτηση του εκπροσώπου των ιδιοκτητών… για βερμπαλιστικά αιτήματα άλλων συνδικαλιστικών Ενώσεων.

Μόνο που και σ’ αυτό αρνήθηκε (ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας) να προσδιορίσει σε ερώτημα μας, τι θεωρεί βερμπαλισμό…

στον αγώνα των εργαζομένων με όρους διεκδίκησης στοιχειώδους & αξιοπρεπούς επιβίωσης.

Ενημερώνεστε για θέματα του Κλάδου από:
http://sxoliastisepiea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: