Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΕΟΔ) ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ"ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"




9 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταγγέλλει την απαράδεκτη μεταχείριση, που επιφύλαξε το ακροδεξιό ελληνικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» στους δημοσιογράφους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 6 Μαΐου.

Το κόμμα επέβαλε απαγορευτικούς όρους στους δημοσιογράφους, οι οποίοι ήσαν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου, που διοργάνωσε ο ηγέτης φύρερ Ν. Μιχαλολιάκος, όταν το κόμμα εξασφάλισε 21 θέσεις στην Ελληνική Βουλή. Οι απαγορεύσεις αφορούσαν τον αποκλεισμό ορισμένων δημοσιογράφων από τη συνέντευξη Τύπου, συμπεριλαμβανομένων και όσων αρνήθηκαν να σηκωθούν, όταν ο κ. Μιχαλολιάκος μπήκε στην αίθουσα.

Ο Αρνε Κόενιγκ, Πρόεδρος της ΕΟΔ δήλωσε: «Πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητικό συμβάν, που μας προειδοποιεί. Προσωπικά, ανησυχώ ιδιαίτερα με την επιθετικότητα προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους. Κάθε πολιτικό κόμμα οφείλει να σέβεται τους δημοσιογράφους και το επαγγελματικό τους καθήκον για την ενημέρωση των πολιτών».

Η ΕΟΔ ενώνει τη φωνή της με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και τις άλλες ελληνικές δημοσιογραφικές Ενώσεις, που καλούν τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ να προβάλλουν αντίσταση σε αυτές τις απαράδεκτες αξιώσεις και να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία της Δημοκρατίας».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: