Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ελευθεροτυπία: Το ψήφισμα των εργαζομένων

Η συνέλευση των εργαζομένων στην Χ.Κ Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και enet.gr) ενέκρινε με ψήφους 137 υπέρ, 8 κατά και 14 λευκά, ψήφισμα, μετά από πρόταση συναδέλφων, που αναφέρει τα εξής:

-Ανεξάρτητα αν κάποιοι από εμάς είμαστε σε απεργία ή σε επίσχεση εργασίας, καθώς και αν ήμασταν υπέρ της πρόσθετης ή της κύριας παρέμβασης στην αίτηση της Χ.Κ. Τεγόπουλος για υπαγωγή στο άρθρο 99, θεωρούμε ότι οι τίτλοι τέλους για της Ελευθεροτυπία δεν έχουν πέσει ακόμα και ότι όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις των συνελεύσεων μας σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις μας, επιθυμία μας είναι να βρεθεί τρόπος για να καταστεί ξανά βιώσιμη η επιχείρηση.

-Σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα που θέλουν μερίδα συντακτών της "Ε" και της "Κ.Ε." (50-80 σε σύνολο 700-800 εργαζομένων) να προχωρούν στην έκδοση νέας εφημερίδας δηλώνουμε πως θεωρούμε αναφαίρετο το δικαίωμα στην ελευθερία της έφρασης και του λόγου. Επειδή όμως το εν λόγω εγχείρημα παρουσίαζεται στον ηλεκτρονικό κυρίως τύπο ως "η συνέχεια" της Ελευθεροτυπίας, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν αρκούν οι όποιοι συμβολισμοί και παραλληλισμοί προκειμένου να υφαρπάξει μια μερίδα συντακτών την ιστορία της εφημερίδας. Η ιστορία της Ελευθεροτυπίας ανήκει στους χιλιάδες εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων που πέρασαν απ' αυτή στα 37 χρόνια της ιστορίας της και πρωτίστως στα εκατομμύρια των αναγνωστών της που μας τιμούν απ' το υστέρημά τους όλα αυτά τα χρόνια. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως το νέο "εγχείρημα" γεννιέται όπως αποδεικνύεται στην πράξη πάνω στην πλάτη του απεργιακού μας αγώνα και, το χειρότερο απ' όλα, εκμεταλλεύεται τη δυναμική των δύο απεργιακών φύλλων που βγήκαν έπειτα από αποφάσεις της συνέλευσης των εργαζομένων στην Χ.Κ.Τεγόπουλος.

-Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας στο τυπογραφείο, την εμπορική διεύθυνση, το λογιστήριο, το αρχείο και τα άλλα τμήματα της Χ.Κ.Τεγόπουλος. Μαζί ξεκινήσαμε αυτό τον αγώνα, μαζί θα τον τελειώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: