Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Όψιμο ενδιαφέρον …


Όψιμο ενδιαφέρον …
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ;

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΗΕΑ - ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) για …… υπογραφή ΣΣΕ!!!!

Δυόμιση χρόνια μετά τη λήξη ισχύος των ΣΣΕ (31/12/2009) και λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η κρίσιμη καταλυτική για τις αμοιβές των εργαζομένων ημερομηνία της 15ης Μαΐου, εξαγγέλλεται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΗΕΑ η πρώτη… συνάντηση (μετά από 2,5 χρόνια –Απρίλιο/2012 η σχετική πρόσκληση της ΕΠΗΕΑ στην εργοδοτική οργάνωση) για διαβούλευση και «κατάρτιση και υπογραφή νέων ΣΣΕ» για τους εργαζομένους - συναδέλφους στους τηλεοπτικούς σταθμούς!!!


Δυόμιση χρόνια μετά τον άγριο κανιβαλισμό των εργασιακών σχέσεων αλλά και το πογκρόμ δεκάδων απολύσεων το μονοπαραταξιακό Προεδρείο της ΕΠΗΕΑ (που σημειωτέον: μετά την ανεξαρτητοποίηση του Αντιπροέδρου, αποτελεί μειοψηφία στο Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ) κοινοποιεί με email, με δική του αυθαίρετη και επιλεκτική επιλογή εκπροσώπους των συνδικαλιστικών παρατάξεων την συγκρότηση … «διαπραγματευτικής» επιτροπής , χωρίς απόφαση Δ.Σ που δεν συγκαλέστηκε ούτε καν σε επίπεδο καθορισμού του ελάχιστου διεκδικητικού πλαισίου, αναζητώντας όπως αναφέρεται στην κοινοποίηση τις ……… «βέλτιστες ισορροπίες», με την εργοδοσία.

Δυόμιση χρόνια μετά τις τυφλές «απεργίες» χωρίς στόχο, στρατηγικές επιλογές και πάνω απ’ όλα κλιμάκωση του αγώνα, θυμήθηκε να πραγματοποιήσει τη πρώτη συνάντηση για να «ακούσει» τις απόψεις των εργοδοτών !!!! Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Η Συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ αποφάσισε ότι θα παρευρεθεί στην αυριανή συνάντηση με μέλος ή μέλη του ΔΣ που εκπροσωπούν το ΔΙΚΤΥΟ και δεν επιτρέπουμε σε καμία καθεστωτική μειοψηφία, να καθορίσει ούτε ποιοι ούτε πόσοι από εμάς θα παρευρεθούν στην συνάντηση με την εργοδοσία.

Συνάδελφοι/σες,

Ψηλά τη σημαία του αγώνα που συνεχίζεται με όλα τα μέσα. Εμείς πάντως δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα «νομιμοποιήσουμε» ενδεχόμενες προαποφασισμένες επιλογές σε στημένα παιγνίδια διαφόρων σκοπιμοτήτων.

Οι καταρρέουσες καθεστωτικές συνδικαλιστικές μειοψηφίες, ας συνειδητοποιήσουν ότι πλέον χωρίς ενημέρωση και αποφάσεις του Δ.Σ δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τις προσωπικές τους απόψεις & επιλογές.

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που σηματοδοτήθηκαν και εκφράστηκαν από την μαζική κοινωνική αντίσταση στους εκβιασμούς των τροικανών αλλά και των πολιτικών φορέων και αποδοκίμασε κατηγορηματικά η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας τα μνημόνια και με σταθερά βήματα αποδεικνύεται ότι η λαϊκή παρέμβαση και οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά στην ακύρωση τους.

Συνάδελφοι/σες το μείζον, όσο και να ακούγεται οξύμωρο, στην αυριανή πρώτη συνάντηση δεν είναι τι θα «απαιτήσουν» οι εργοδότες των τηλεοπτικών σταθμών αλλά ο βαθμός που η καθεστωτική μειοψηφία του Προεδρείου θα επιχειρήσει (;) να μεταφέρει τους γνωστούς εκβιασμούς περί του λιγότερου «κακού».

Η δυναμική και η προοπτική ενός ανυποχώρητου παρατεταμένου αγώνα διαρκείας με όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (Διοικητικούς, τεχνικούς, Δημοσιογράφους) παραμένει ο ισχυρότερος διαπραγματευτικός παράγοντας.

Το σίγουρο είναι ότι πλέον το Προεδρείο της ΕΠΗΕΑ εκτός από μειοψηφία στο Δ.Σ δημιουργεί και επιτείνει παραλυτικές, αναντιστοιχίες εκπροσώπησης στη βάση των εργαζομένων με τα «πεπραγμένα» και τις επιλογές τους.
Αρκετά πλέον με το ρεαλισμό των συμβιβασμένων «ηγεσιών»
Επιστρέφεται ως επιεικώς χυδαίος και απαράδεκτος.

Η Συντονιστική Γραμματεία του ΔΙΚΤΥΟΥ στην ΕΠΗΕΑ καλεί: τους συναδέλφους μας σε αγωνιστική επαγρύπνηση.
Οι εξελίξεις και στο μικρόκοσμό μας τρέχουν … ανατρεπτικά

Ενημερώνεστε για θέματα του Κλάδου από:
http://sxoliastisepiea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: