Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, για το πραξικόπημα στην ΕΣΗΕΑ

Πραξικόπημα στην ΕΣΗΕΑ

Εργοδοτικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΕΣΗΕΑ, για να αποτραπεί η δημοκρατική έκφραση γνώμης των συναδέλφων για την διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης και επιβληθεί άκρα του τάφου σιωπή στον κλάδο! Τα αφεντικά και οι κολαούζοι τους θέλουν να αποτρέψουν πάση θυσία τους αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Ελπίζουν να ισοπεδώσουν τα δικαιώματά μας χωρίς αντίσταση και να συνεχίσουν την προκλητική πολιτική και ιδεολογική τους προπαγάνδα χωρίς ενοχλητικές παρεμβολές.

Γι' αυτό, το συγκεκριμένο και ενωτικό πλαίσιο αγώνα που κατατέθηκε στην πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση από μέλη του Μικτού Συμβουλίου (το οποίο προέβλεπε την άμεση έναρξη απεργιακού αγώνα διαρκείας για την διεκδίκηση αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης) συνάντησε, από την πρώτη στιγμή, την λυσσώδη αντίδραση του εργοδοτικού και μνημονιακού μπλοκ και των γνωστών-αγνώστων «υπαλλήλων» του στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Με πραξικοπηματικό τρόπο, με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και εκβιασμούς, φοβούμενοι την ήττα τους, αλλά ακόμα και να πάρουν δημοσίως θέση, προσπάθησαν από την αρχή να μην τεθούν καν σε ψηφοφορία οι προτάσεις που είχαν - νομότυπα - κατατεθεί.

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου η απερχόμενη εφορευτική επιτροπή επέλεξε αυθαίρετα και προκλητικά να μην θέσει σε ψηφοφορία τις προτάσεις, καταργώντας ουσιαστικά την ίδια την Γενική Συνέλευση και υπονομεύοντας το καταστατικό και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Η στάση αυτή διευκολύνθηκε από το γεγονός ότι το ΔΣ, με ευθύνη συγκεκριμένων παρατάξεων, δεν έλαβε θετική απόφαση και υποχρεώθηκε να παραπέμψει το θέμα στην εφορευτική.

Δυστυχώς, αρνητικό ρόλο παίζουν και οι διαρκείς παλινωδίες και αντιφάσεις της παράταξης από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος του ΔΣ – αλλά και η επιλογή της «σιωπής» από ορισμένα άλλα μέλη του. Από την πλευρά μας, ξεκαθαρίζουμε ότι σχεδιασμοί οι οποίοι υποτάσσουν την ενωτική αγωνιστική κινητοποίηση του κλάδου στις όποιες προεκλογικές σκοπιμότητες, ειδικά ενόψει της 17ης Ιουνίου, δεν ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των συναδέλφων. Δεν προάγουν το κύριο ζητούμενο, δηλαδή την κινητοποίηση της βάσης, ενάντια στην αποτυχημένη λογική της ανάθεσης. Και γι’ αυτό, θα μας βρουν αντίθετους.

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, αποφασιστικά και δημοσίως, μέσω της συμμετοχής της στο προεδρείο του ΔΣ αλλά και εκτός αυτού, υποστήριξε την πρόταση των συναδέλφων του Μικτού, για ένα ουσιαστικό απεργιακό αγώνα διαρκείας, για να ανατραπούν οι πολιτικές των αφεντικών, της τρόικα και των κυβερνήσεών τους. Επιμένουμε, εντός και εκτός ΔΣ, ότι ο καθένας οφείλει να πάρει τις ευθύνες του, χωρίς υπεκφυγές. Καταγγέλλουμε και αποκαλύπτουμε τα επιχειρούμενα πραξικοπήματα.

Η στάση του καθενός κρίνεται στην πράξη. Η δική μας καθορίζεται πάντοτε με γνώμονα τα δικαιώματα και το συμφέρον της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Αυτό θα γίνει και τώρα.

4 Ιουνίου 2012

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: