Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Δελτίο Τύπου Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα»


Δελτίο Τύπου Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα»

Για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά Αιγυπτίων ψαράδων μεταναστών

Aθήνα, 15 Ιουνίου 2012
Η πρόσφατη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά Αιγυπτίων μεταναστών ψαράδων που κατοικούν απολύτως νόμιμα στη χώρα, μέσα στη δική τους εστία, το ίδιο τους το σπίτι, αποκαλύπτει ξανά την ολέθρια σχέση του ελληνικού «βαθέως» κράτους και παρακράτους με το νεοφασιστικό φαινόμενο καθώς την ευθύνη των μέχρι σήμερα πολιτικών των ελληνικών κυβερνήσεων για την άνοδο του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας στην ελληνική κοινωνία.
Νεοναζιστικές ομάδες, αυτοπαρουσιαζόμενες σαν αντισυστημικές δυνάμεις, εκμεταλλευόμενες την κρίση, τους φόβους και τις αγωνίες οικονομικά αδύναμων, πολιτικά απογοητευμένων ή/και ανερμάτιστων κοινωνικών ομάδων, στρέφουν την οργή τους ενάντια στους νόμιμους αλλά και ενάντια στους παγιδευμένους στην χώρα μας μετανάστες, σπέρνοντας ρατσιστικό μίσος. Με τον τρόπο αυτό ο εγχώριος και όχι μόνο νεοφασισμός επιτελεί ένα απολύτως συστημικό έργο ικανοποιώντας πολύτροπα τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρομεσαία συμφέροντα που αξιοποιούν κατάλληλα την φτηνή εργασία των μεταναστών και παράλληλα αυτοπροστατεύονται καθώς δημιουργείται ύπουλα ένας ευάλωτος προκατασκευασμένος εχθρός. Με τον τρόπο αυτό, η εντεινόμενη κοινωνική αντίθεση δεν προσανατολίζεται ενάντιά τους αλλά ενάντια στον «απρόσωπο ξένο».
Στη συγκεκριμένη περίπτωση της εγκληματικής επίθεσης ενάντια στους Αιγύπτιους μετανάστες, οι εμφανιζόμενοι ως προστάτες της φτωχολογιάς τραμπούκοι, στην πραγματικότητα όμως προστάτες του συστήματος ή σκέτοι «προστάτες», προαναγγέλλουν με θράσος, σε προεκλογικές τους εκδηλώσεις, ότι οι Αιγύπτιοι ψαράδες «θα δίνουν πλέον λογαριασμό στην Χρυσή Αυγή».
Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» χρωστά πολλά στην κοινότητα των Αιγυπτίων μεταναστών στην Ελλάδα, καθώς μέλη της έχουν συνεισφέρει ολόψυχα και χωρίς καμιά ιδιοτέλεια, με όλους τους τρόπους, στην πραγματοποίηση των μέχρι σήμερα εγχειρημάτων μας κατά του ναυτικού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από το κράτος του Ισραήλ.
Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» όπως και στο παρελθόν έχουμε πολλές φορές τονίσει, δεν δρά σε πολιτικό κενό και δεν είναι τυχαία η ξεχωριστή δράση της στην περιοχή της Μεσογείου, ιδιαίτερα της νοτιο-ανατολικής. Ιστορία χιλιετιών κοινή με τους λαούς της περιοχής δίνουν ιδιαίτερο νόημα και ώθηση στη δράση της. Και μέσα σε αυτή την ιστορία, λέμε στους γελοίους και ανιστόρητους τραμπούκους που πραγματοποίησαν την θρασύδειλη προχτεσινή επίθεση, ενυπάρχει και η ιστορία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που έζησαν, δούλεψαν και πρόκοψαν στην φιλική Αίγυπτο.
Καταγγέλλουμε με όλη μας τη δύναμη την εγκληματική δράση των νεοναζιστικών συμμοριών, που μέχρι χτές δήλωναν θαυμαστές του Χίτλερ, ενώ πρόσφατα σε αρμονία με την φιλοισραηλινή στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δηλώνουν θαυμαστές του κράτους του Ισραήλ...
Καταγγέλλουμε τις εγκληματικές πολιτικές των μέχρι χτες ελληνικών κυβερνήσεων που χωρίς επεξεργασία σωστής μεταναστευτικής πολιτικής, προσαρμοσμένης στις γεωοικονομικές ιδιαιτερότητες της χώρας αλλά και συνάμα συμβατής με τις ανθρώπινες οικουμενικές αξίες, με περισσή υποτέλεια προσυπογράφουν και εφαρμόζουν κάθε άρθρο της ευρωπαϊκής-ευρωκεντρικής μεταναστευτικής πολιτικής. Παράλληλα καλούμε την ελληνική κοινωνία να κινητοποιηθεί και να αποδείξει -και στο συγκεκριμένο ζήτημα- ότι έχει ήθος, παιδεία και προπαντός ιστορική και κοινωνική μνήμη.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στα θύματα της δολοφονικής επίθεσης και σε ολόκληρη την κοινότητα των Αιγυπτίων μεταναστών στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: