Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

"Αμέρικαν μπαρ" η συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά δεν τους πέρασε...

Καταψηφίσθηκε στο σύνολο του ο απολογισμός της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ – Οι «τροικανοί» της διοίκησης επιχείρησαν να σαμποτάρουν την διαδικασία – Πολύ ένταση μετά… μουσικής

...αναδημοσίευση από τον Ασύνταχτο Τύπο...


Πλήρης και ολοκληρωτική ήταν η καταδίκη των χειρισμών και των επιλογών της «απερχόμενης» διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων – μελών του Ταμείου η οποία μόλις ολοκληρώθηκε στο ξενοδοχείο Τιτάνια της Αθήνας. Συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της χώρας οι οποίοι στο σύνολο τους σχεδόν αποδοκίμασαν και απέρριψαν τα αποτελέσματα της διοίκησης Σπανοπούλου – Νεστορίδη. Οι ψηφοφορίες που έγιναν αργά το βράδυ, παρά την προσπάθεια της κυρίας να σαμποτάρει το δικαίωμα των μελών να ψηφίσουν, κατέγραψαν ποσοστά ολοκληρωτικής καταδίκης και αποδοκιμασίας. (Οι λεπτομέρειες για τη “μουσική” και τις… καρεκλιές μετά…).


Έγιναν 4 ψηφοφορίες με συντριπτικά ποσοστά κατά της διοίκησης ενώ το ψήφισμα που πέρασε ομόφωνα από τους συμμετέχοντες στο τέλος της διαδικασίας είναι κόλαφος για το καθεστώς Σπανοπούλου και λοιπών φιλομνημονιακών παπαγάλων. Στη γενική συνέλευση «υπέγραψαν» 1300 εργαζόμενοι μέτοχοι και το ψήφισμα «πέρασε» με αποδοχή από περίπου 350 συναδέλφους. Τα βασικά σημεία είναι ότι καταδικάζεται το σύνολο των χειρισμών που αφορά στη διαχείριση και στο κούρεμα των αποθεματικών, απαιτείται η άμεση παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου, προτείνεται η συγκρότηση προσωρινής διοίκησης και απαιτείται λογιστικός έλεγχος από ανεξάρτητη αρχή όλων των οικονομικών στοιχείων του Ταμείου.




Συγκεκριμένα η σημερινή ιστορική ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε ομόφωνα:

1. Απαιτεί άμεση ανάκληση όλων των περικοπών των συντάξεων και θεμελιωδών παροχών στους ασφαλισμένους..

2. Ζητάμε να επιστρέψουν κυβέρνηση και ΤτΕ κλεμμένα και κουρεμένα αποθεματικά του Τσμείου..

3. Οι ανάγκες του Ταμείου να καλυφθούν από κυβέρνηση και εργοδότες..

4. Καταψηφίζει τον απολογισμό και όλες τις προτάσεις του ΔΣ..

5. Ζητά διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγμένων διοίκησης με ευθύνη συνδικαλιστικών ενώσεων και βοήθεια ανεξάρτητων φορέων που θα επιλέξουμε.

6. Αίρει την εμπιστοσύνη της στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και ζητά άμεση παραίτηση μελών του και εκλογή προσωρινής διοίκησης από ΓΣ.

Σε ότι αφορά στις ψηφοφορίες

Στην πρώτη για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του δ.σ ψηφίσαν: 304 κατά 13 υπέρ και 4 λευκά

Στη δευτερη για την έγκριση των πεπραγμένων του Δ.Σ. για το πρώτο έτος της θητείας του ψήφισαν: 251 κατά 10 υπέρ και 1 λευκό

Στην τρίτη για την «εγκριση ισολογισμου και αποτελεσμάτων χρήσεως 2011» ψήφισαν: 250 κατά 10 υπέρ και 7 λευκά

Στην τέταρτη για την «έγκριση προυπολογισμού χρησεως 2012» ψήφισαν: 246 κατά 10 υπέρ και 10 λευκά.

Σχετικά με την ανεπάρκεια της απερχόμενης διοίκησης που έχει το θράσος και δεν κρύβεται, μόνο τα χρέη των βαρόνων – αφεντικών των ΜΜΕ προς το Ταμείο να αναφέρουμε, αρκεί ως στοιχείο για να πεισθεί ακόμα και ο πλέον μνημονιακός για την ανικανότητα και όχι μόνο της διοίκησης. Τα χρέη που τρέχουν άμεσα αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια ενώ αυτά που έχουν «ρυθμισθεί» είναι πλέον των 44 εκατομμυρίων. Επίσης πάνω από 10 εκατομμύρια υπολογίζονται οι χαμένοι ασφαλιστικοί πόροι από το διαδίκτυο. Η κ. Σπανοπούλου ο Νεστορίδης και τα άλλα παλικάρια της φακής του ΕΔΟΕΑΠ εδώ και 2 χρόνια υπόσχονταν αυτά τα χρέη να τα κοινοποιήσουν με όλες τις λεπτομέρειες τους. Δηλαδή ποιος χρωστά πόσα χρωστά τι έχει ρυθμίσει κ.λ.π. Δυστυχώς ελεγαν μπαρουφες. Δεν το τολμησαν ποτέ. Γιατί άραγε; Ποιόν προστατευαν; Αυτή είναι η περίφημη διαφάνεια της φιλοκυβερνητικής καμαρίλας όλα αυτά τα χρόνια. Τα ίδια και χειρότερα στο ΤΣΠΕΑΘ λένε οι πληροφορίες.

Ευθύνες όμως δεν έχουν μόνο οι αιρετοί και οι διορισμένοι από τους κομματικούς μηχανισμούς εγκάθετοι υπάλληλοι των αφεντικών αλλά και εμείς που τους ανεχόμαστε. Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο, συνάδελφοι, του τσεκουρώματος των αποθεματικών μας. Ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς ή ο Κουβέλης; Ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Ρήγας, ο Αλαφούζος, ο Βαρδινογιάννης, ο Μπακατσέλος ή ο Λαυρεντιάδης; Εμείς θα το πληρώσουμε και θα το πληρώσουμε με ιδρώτα και αίμα. Μυαλό πότε θα βάλουμε;

Ταμεία, Ενώσεις και ΠΟΕΣΥ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και όχι των διευθυντών και των αφεντικών…

Δεν υπάρχουν σχόλια: