Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η ΠΟΣΠΕΡΤ για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ


Αγία  Παρασκευή,  29-10-2012

  Αρ. πρωτ. : 1347

Προς

Πρόεδρο Δ.Σ., κ. Νίκο Τέλλη

Δ/ντα Σύμβουλο κ. Νίκο Σίμο

 

Σας γνωστοποιούμε ότι η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΕΠΤΥΜ πραγματοποιούν προειδοποιητική δίωρη στάση εργασίας στις 30/10/2012 από τις 6:00 μέχρι τις 8:00 στην τηλεόραση της ΝΕΤ και τα ραδιόφωνα, αντιδρώντας στις ενέργειες της διοίκησης για την απαξίωση της ΕΡΤ, που ως όφειλε δεν προστατεύει την περιουσία της και την αξιοπιστία της εταιρείας, τόσο στο λειτουργικό όσο και στο ενημερωτικό χαρακτήρα της.

Η ενέργεια «καρατόμησης» σε άξιους συναδέλφους (Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη), από την διοίκηση πρέπει να ανακληθεί αμέσως. Διαφορετικά θα ακολουθήσουν και γι΄αυτό το θέμα συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες ενέργειες εκ μέρους των εργαζομένων που θα προστατεύσουν το κύρος της ΕΡΤ και της ενημέρωσης, αφού εσείς με ενέργειές σας την υποσκάπτετε.

 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι : 

Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. διαθέτει το αναγκαίο και νόμιμα καθορισθέν προσωπικό ασφαλείας, οι οποίοι είναι απεργοί και τοποθετούνται για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και την πρόβλεψη καταστροφών και ατυχημάτων κατά την διάρκεια της απεργίας, καθώς και για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου σύμφωνα με τη Νομοθεσία και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. θα επιτρέψει στο προσωπικό ασφαλείας, εφ’ όσον της ζητηθεί, να εργαστεί για την κάλυψη σοβαρών θεμάτων επικαιρότητας και εκτάκτων γεγονότων.  

 

Επισημαίνουμε ότι δεν θα παραμείνουμε αδρανείς σε περίπτωση παραβίασης των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων.

Το Διοικητικό μας Συμβούλιο έχει αποφασίσει, όπως και οι Σ.Σ.Ε. προβλέπουν ότι :

Ø  Θα προβληθεί κάρτα με το αίτημα της απεργίας. Η διοίκηση μπορεί να επιλέξει εναλλακτικό πρόγραμμα στο οποίο θα προβάλλεται με φάσα που θα αναγράφεται ο λόγος της απεργίας.

 

 

Κοινοποίηση :

- Γεν. Δ/νση Διοικητικών & Οικομ. Υπηρεσιών,

- Γεν. Δ/νση Ενημέρωσης,

- Γεν. Δ/νση Ραδιοφωνίας, 

- Γεν. Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών,                            

- Γεν. Δ/νση Τηλεόρασης,

 

2)ΠΟΣΠΕΡΤ       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ29/10/2012

Η εταιρία TOYOTA αναφέρεται στα επιστημονικά εγχειρίδια για τη διοίκηση, ως η καλύτερα οργανωμένη επιχείρηση στον κόσμο. Οι διοικούντες την ΕΡΤ φαίνεται ότι επιδιώκουν να αναφέρεται η ΕΡΤ ως η χειρότερη. Σχεδόν όλοι οι υψηλά ιστάμενοι στο διοικητικό δέντρο της, κάνουν ότι τους γουστάρει ανάλογα με το πόσο περνάει ο λόγος τους, αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια χρηστής διοίκησης.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την απραξία τους και την ανοχή τους, όταν η περιουσία της ΕΡΤ (Κατεχάκη) εκχωρείται; Όταν δεν κάνουν καμία ενέργεια ακύρωσης της απόφασης για την αφαίρεση 75 εκ. ευρώ του ανταποδοτικού τέλους;

Επίσης, το γεγονός ότι 15 άτομα συνελήφθησαν και βασανίστηκαν από αστυνομικούς. Τα βασανιστήρια πιστοποιήθηκαν από ιατροδικαστική εξέταση και στο θέμα έκανε αναφορά η Αγγλική εφημερίδα Guardian, που ο κος Δένδιας σκεφτόταν να μηνύσει, αλλά τελικά δεν το έκανε. Τα σχόλια: Ο κος Δένδιας προφανώς σκέφτηκε ότι δεν τον συμφέρει να πάρει έκταση το θέμα και δεν προχώρησε στη μήνυση.

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα θα έμενε στα λιμά, αν οι δημοσιογράφοι Κ. Αρβανίτης και Μ. Κατσίμη δεν το έφερναν στην εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση”, κάνοντας και σχόλια του τύπου: Θα παραιτηθεί τώρα; (ο Δένδιας). Και τώρα τι θα γίνει; Θα ζητήσει συγγνώμη; (ο Δένδιας)”.

Μετά από αυτό ο ΓΔΕΕ κος Α. Λιάτσος, αποφάσισε να κλαδέψει τους καλούς δημοσιογράφους, επειδή – λέει – προέβησαν σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού κου Δένδια. Αν και είδαμε την εκπομπή (και την ξαναείδαμε), εκτός από “κοντοχωριανός” και “σοβαρός”, άλλος χαρακτηρισμός δεν υπήρχε στα λεγόμενα των δύο δημοσιογράφων. Άρα ο κος γενικός στερείται γνώσεων βασικών στοιχείων της Ελληνικής γλώσσας, που ως δημοσιογράφος όφειλε να γνώριζε.

Το ερώτημα είναι: Ο κος Λιάτσος ενήργησε αυτοβούλως, ή πραγματοποίησε άνωθεν εντολή; Είτε έτσι είτε αλλιώς, το μήνυμα που απορρέει από την ενέργεια του κου γενικού, είναι “βουλώστε το γιατί θα σας πάρει ο διάολος τη μάνα και τον πατέρα”.

Είναι εμφανές ότι το μόνο για το οποίο κόπτονται η διοίκηση και οι εντολείς της, είναι να μη ξεμυτάει κανένας και να μη τολμάει να λέει το παραμικρό για την κυβέρνηση και τους ανθρώπους της. Δηλαδή μιλάμε για λογοκρισία του χειρίστου είδους, που ξυπνάει μνήμες από άλλες εποχές, που μας φέρνουν ανατριχίλες. Τι ήθελε λοιπόν ο κος Λιάτσος; Προφανώς να μη βγάλουν τσιμουδιά οι δημοσιογράφοι για το γεγονός των βασανισμών και για την άμεση εμπλοκή του υπουργού κου Δένδια σε αυτούς, ως άμεσα υπεύθυνου του υπουργείου, στο οποίο ανήκουν αυτοί που βασάνισαν τους 15 ανθρώπους.

Μιλάμε λοιπόν για αθλιότητα πρώτου μεγέθους, που ως στόχο έχει τη συγκάλυψη όσων άστοχων και – γιατί όχι – εγκληματικών ενεργειών των φορέων της όποιας εξουσία του κράτους (Εκτελεστικής, Δικαστικής ή Νομοθετικής), που στοχεύει ευθέως στην αποβλάκωση του λαού και στην μετατροπή του σε μερμηγκάκια, που ο σοφός μέρμηγκας τα παίρνει από το χέρι και τα καθοδηγεί, όπως αυτός θέλει.

Θυμηθείτε όμως κύριοι της Κυβέρνησης και της διοίκησης την κατάληξη του μέρμηγκα στο αξέχαστο τραγούδι του επίσης αξέχαστου Μάνου Λοΐζου …

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο το κύρος της ΕΡΤ, την αξιοπιστία της και την περιουσία της, με οποιοδήποτε κόστος. Προχωράμε σε προειδοποιητική στάση εργασίας 06:00 με 08:00 αύριο, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για την «καρατόμηση» των δύο συναδέλφων και τη διαφύλαξη της περιουσίας της ΕΡΤ.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα αποφασίσει για περαιτέρω ενέργειες στο Δ.Σ. που θα γίνει στις 12:00, 30/10/2012 ημέρα Τρίτη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: