Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Πέρα βρέχει… κουκιά σπέρνω - η Μέρκελ και τα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ


φωτο: κουκιά σπέρνει, την ώρα που ο κόσμος αντιδρά στην επισκεψη Μέρκελ

Τελικά είναι εντυπωσιακό και απαιτεί ειδικές ικανότητες, με ζογκλερικού τύπου κινήσεις κατάφεραν τα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ να μην υπάρχουν αποφάσεις ούτε καν για διευκολυντικές στάσεις εργασίας για συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις. Μια «βόλτα» στις ιστοσελίδες τους, είναι χρήσιμη για να δει κανείς την επιλογή της «μούγκαφον». Και ως συνήθως κρύβονται όλοι πίσω από την επίσης απαράδεκτη «μη απόφαση» της ΕΣΗΕΑ που προήλθε με τη μέθοδο της πολιτικής κοπάνας-έλλειψη απαρτίας. Να που όμως και σε άλλα κλαδικά, με άλλους συσχετισμούς, πιο συμπαγείς, προέκυψε το ίδιο αποτέλεσμα. Φιλοβενιζελικοί, αντιβενιζελικοραγκούσηδες, Λοβερδογιωργάκηδες, Σαμαροκουβελαίοι, φιλοσυριζαίοι (νυν, πρώην και ανάμικτοι με ατυχήσαντες πρώην πασόκους) και άλλοι συνδυασμοί, απέφυγαν να προχωρήσουν έστω και στην ελάχιστη κίνηση διαμαρτυρίας. Ήρθαν και οι καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για τους μπαταχτσήδες του χαρατσιού, ανάμεσά τους και ο "ανθός" των φίλων του μνημονίου και το ρεζιλίκι της σιωπής-αποχής έγινε δυσβάστακτο.
Θα υπάρξουν όμως εργαζόμενοι των ΜΜΕ που θα πάνε, όσο το επιτρέπει το εργάσιμο της μέρας, στις συγκεντρώσεις, παρά τις τρικλοποδιές των φίλων της συγκυβέρνησης.
Πλάκα-πλάκα πιο έντιμος είναι ο οχετός του Ψαριανού, που επωμίζεται και το κόστος της άποψης, παρά οι δειλοί που κρύβονται πίσω από απαρτίες, συσχετισμούς και κολπάκια της συμφοράς.




 φωτο: υπήρξαν και καλέσματα στη στάση, που αναρτήθηκαν, μετά την έναρξή της


Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση του Δικτύου αλληλεγγύης και Παρέμβασης στην ΕΠΗΕΑ:




ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΙΩΠΟΥΝ !!!

Την στιγμή που οι δυνάμεις καταστολής μετά τους απεργούς των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά την περασμένη Πέμπτη, ξαναχτύπησαν την Κυριακή τα μεσάνυχτα εργαζόμενους και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που είχαν καταλάβει το μηχανογραφικό κέντρο στην Μεσογείων για να εξασφαλίσουν συμπληρωματικά στοιχεία ξεσκεπάζοντας την κομπίνα με τα χαράτσια με τους λογαριασμούς ΔΕΗ, που την «σκαπουλάρουν» οι μεγαλοιδιοκτήτες ενώ πληρώνουν τα συνήθη «κορόιδα».

Καταγγέλουμε τη σύλληψη των 18 συνδιακαλιστών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των απεργών του Σκαραμαγκά, απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση τους και απαλλαγή από κάθε προσχηματική κατηγορία.
Σή Σήμερα Τρίτη 9/10 ΓΣΕΕ &ΑΔΕΔΥ καλούν σε Παναττικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 1μμ για να «υποδεχθούν» όλες οι συνδικαλιστικές, επαγγελματικές πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις την Frau Merkel.
H Γερμανίδα καγκελάριος φθάνει εκτάκτως στην Αθήνα για να στηρίξει την κυβέρνηση απέναντι στις ογκούμενες εργατικές και λαικές αντιστάσεις στο να επιβάλλει μέτρα ξεπουλήματος, φτώχειας και ισοπέδωσης εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων για χάρη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ντόπιων και διεθνών τοκογλύφων.
Οι κινητοποιήσεις της Τρίτης δεν στρέφονται κατά κανενός άλλου λαού και μάλιστα των εργαζομένων στην Γερμανία και στην Ευρώπη. Αντίθετα είναι ένα μήνυμα με διεθνή αντίχτυπο και εντάσσονται στο κύμα μαζικών κινητοποιήσεων απεργιών, διαδηλώσεων ιδιαίτερα στη Ν.Ευρώπη το τελευταίο διάστημα.
Δυστυχώς όμως όλες οι Ενώσεις του κλάδου ακόμα φαίνεται δεν έχουν πάρει το μήνυμα και απλώς σιώπησαν κάτω από προσχηματικές δικαιολογίες
To ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΕΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους συναδέλφους μας παρόλο που τα σωματεία του κλάδου δεν διευκόλυναν με στάσεις εργασίας την προσέλευση του κόσμου να κατέβουν όσοι μπορούν (αλλαγή βάρδια, άδειες κλπ) στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 1μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: