Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013 - Ολοι στο ΜΟΥΣΕΙΟ 11πμ




Πρωτομαγιά απεργούμε ενάντια στον καταστροφικό και αποτυχημένο δρόμο των μνημονίων και στην προσπάθεια που κάνει η τροικανή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την στήριξη της ΕΕ και του ΔΝΤ να μας φορτώσουν αυτή την αποτυχία. Οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο επιβεβαιώνουν ότι η κρίση συνολικά στην ΕΕ, όχι μόνο δεν ξεπερνιέται, όπως προπαγανδίζει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ, αλλά βαθαίνει ακόμη περισσότερο. Η ύφεση και η ανεργία φουντώνουν, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει βαλτώσει, ενώ το πολυδιαφημισμένο ντιλ των τραπεζιτών της εθνικής με την γιούρομπανκ διαλύθηκε.

Έρχονται νέα μνημόνια από την τρικομματική κυβέρνηση, για να αρπάξουν όποιες κατακτήσεις έχουν απομείνει. Άμεσα για να πάρουν τις περίφημες δόσεις από τους τροικανούς αποφάσισαν να συνεχίσουν φόρους και χαράτσια και να προσθέσουν χιλιάδες νέους απολυμένους από το δημόσιο, στους εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων που σπέρνει η πολιτική τους. Ενώ οι περικοπές που επιβάλουνε διαλύουνε κοινωνικές υπηρεσίες χρήσιμες και αναγκαίες για όλους μας.
Μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
Η κυβέρνηση πίσω από τον ψεύτικο τσαμπουκά, είναι μια αδύναμη κυβέρνηση που παλεύει με δυσκολία να κρατήσει την συνοχή της και αυτήν την συνοχή μπορεί να την κάνει σκόνη το εργατικό κίνημα και οι αγώνες του. Μέσα σε τρία χρόνια ρίξαμε δύο κυβερνήσεις που προσπάθησαν να εφαρμόσουν τις επιθέσεις, μέσα από ένα απεργιακό κίνημα που συγκρούστηκε σε κάθε βήμα με τις επιλογές των κυβερνήσεων και της άρχουσας τάξης. Τα μνημόνια ψηφίστηκαν αλλά οι κεντριικές επιλογές της άρχουσας τάξης δεν έχουν γίνει πράξη. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη για τα μεγάλα φιλέτα του δημόσιου (ΔΕΗ, ΕΛΤΑ νερό κλπ). Οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν έχουν προχωρήσει και απεγνωσμένα ψάχνουν τρόπο να επιταχύνουνε. Τα νοσοκομεία και τα σχολεία που έπρεπε να κλείσουν, σχεδόν όλα παραμένουν ανοιχτά.

Ένα μέρος των σχεδίων των αφεντικών και της κυβέρνησης, δεν έγιναν πράξη εξαιτίας των αγώνων της τάξης μας και γι’ αυτό επιμένουμε ότι οι αγώνες και οι απεργίες βγάζουν αποτέλεσμα και όχι οι διάλογοι και οι συμβιβασμοί που προτείνουν και οργανώνουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Κυβέρνηση και εργοδοσία αυτό φοβούνται και γι’ αυτό κάνουν την προσπάθεια να χτυπήσουν την φετινή Πρωτομαγιά, μετακινώντας την αργία για την Τρίτη του Πάσχα, θαρρείς και η Πρωτομαγιά είναι κινητή θρησκευτική γιορτή και όχι απεργία. Θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει. Έχουμε μπροστά μας να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της Πρωτομαγιάς και της συγκέντρωσης που οργανώνουν μια σειρά σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στο Μουσείο στις 11πμ.

Με αποφάσεις των σωματείων μας να συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση. Να οργανώσουμε παντού συνελεύσεις, περιοδείες, συζητήσεις για την επιτυχία της. Να οργανωθούμε από τα κάτω με απεργιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την οργάνωση της μάχης.
Να απλώσουμε τον αγωνιστικό συντονισμό από τα κάτω, όλων όσων παλεύουν και συγκρούονται με τις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Των εργαζόμενων στην Υγεία που παλεύουν ενάντια στο κλείσιμο των νοσοκομείων. Των δασκάλων και των καθηγητών που συγκρούονται ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο σχολείων. Των εργαζόμενων που δίνουν την μάχη για τις συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Να δώσουμε τη μάχη ενάντια στο ρατσιστικό δηλητήριο που σπέρνουν τα αφεντικά για να διασπάσουν τους εργάτες, και με αυτόν τον τρόπο ενισχύουν τη Χρυσή Αυγή. Τη σύγκρουση με τη ναζιστική συμμορία για να την πετάξουμε έξω από τις γειτονιές,
τους χώρους δουλειάς και τη βουλή.

Την πρωτομαγιά θα απεργήσει και θα διαδηλώσει η τάξη μας σε όλο τον πλανήτη, η μεγάλη πλειοψηφία των δισεκατομμυρίων εργατριών και εργατών, που παλεύει ενάντια σε έναν καπιταλιστικό κόσμο που σαπίζει, βουτηγμένος στην κρίση και τον προκλητικό
πλούτο για τους λίγους, ενώ ταυτόχρονα επιβάλει για την μεγάλη πλειοψηφία ένα μέλλον χωρίς μισθούς, δουλειά, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, υγεία και περίθαλψη.
Μοναδική εναλλακτική λύση, να επιβάλουμε με τους αγώνες μας έναν άλλο δρόμο για την κοινωνία. Τον δρόμο για την διαγραφή του χρέους, την σύγκρουση και την ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ. Την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο. Την σύγκρουση με τον ρατσισμό και τις φασιστικές συμμορίες. Για να έχουν το έλεγχο στην κοινωνία οι ίδιοι οι εργάτες και όχι τα παράσιτα που μας οδηγούν στην
καταστροφή, στην φτώχεια και στην εξαθλίωση. Για την δημοκρατία των εργατικών συμβουλίων.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟ 11πμ

Να διώξουμε τρόικες, μνημόνια, νεοναζί

Δεν υπάρχουν σχόλια: