Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Κουκούλωσαν και άλλο περιστατικό στη Μανωλάδα !!


ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
20/04/2013

ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Από τις εκδηλώσεις για την 21η Απρίλη στο Αλιμο στο Πάρκο Παραλίας με τη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία  ξεκινάει η απάντηση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών για τις ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις των αφεντικών στη Μανωλάδα.  Η εξόρμηση θα έχει μεγάλο σταθμό το συλλαλητήριο στη Κεντρική Πλατεία της Νέας Μανωλάδας την Κυριακή 28 Απρίλη στις 3μμ με τη συμμετοχή συνδικάτων , φορέων και κινήσεων της Ηλείας και της Πάτρας και θα κορυφωθούν στην Γενική Απεργία και τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.

Μαζική και μαχητική ήταν η προσέλευση  των μεταναστών της Νέας Μανωλάδας στο κάλεσμα  της ΚΕΕΡΦΑ τη Παρασκευή 19/4 στη κεντρική Πλατεία. Πάνω από χίλιοι μετανάστες αψήφησαν τη τρομοκρατία που καλλιεργούσαν τα αφεντικά αξιοποιώντας την επίσκεψη Δένδια στη περιοχή και πλημμύρισαν τη κεντρική πλατεία. Κρατώντας σημαίες και πλακάτ συμμετείχαν σε μια εκδήλωση με ομιλητές τον Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλή της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, το Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και τον Γιάννη Σεφερλή, δημοτικό σύμβουλο του Πύργου
Εκατοντάδες δήλωσαν ότι θέλουν να γίνουν μέλη της Ένωσης Μεταναστών Εργατών. Η συνέλευση προχώρησε σε κάλεσμα για συλλαλητήριο την Κυριακή 28 Απρίλη στις 3μμ στη Κεντρική Πλατεία της Μανωλάδας και για οργάνωση Πρωτομαγιάτικης Απεργίας και συγκέντρωσης.

Ήταν ευκαιρία για να μιλήσουν για το άγριο καθεστώς εκμετάλλευσης των εργοδοτών σε συνεργασία με την Αστυνομία στη περιοχή. Για τις άθλιες συνθήκες ζωής στις παράγκες, για το μεροκάματο των 15 ευρώ με παρακράτηση χρημάτων για αγορές στα τοπικά σουπερ μάρκετ.
Όμως η πιο συγκλονιστική καταγγελία ήταν ότι τέσσερις μέρες πριν από την επίθεση με όπλα κατά των αγρεργτατών της Βαγγελάτος ΑΕ υπήρξε άλλη επίθεση πάλι με πυροβολισμούς από τα ίδια πρόσωπα. Αυτό το συμβάν το κουκούλωσε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα!

Δεν έχουν καμία αξία οι θεατρινισμοί του Δένδια ότι τάχα θα αντιμετωπίσει το ρατσιστικό έγκλημα όταν ο ίδιος υποδαυλίζει τις επιθέσεις με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, το μάντρωμα των μεταναστών χωρίς χαρτιά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Χθές μάλιστα άλλος ένας μετανάστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο στρατόπεδο της Κορίνθου. Η κυβέρνηση του είναι αυτή που επιτέθηκε στις συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικάτα για να δώσει το ελεύθερο για την μαύρη ανασφάλιστη εργασία όλων, ντόπιων και μεταναστών.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κουκουλωθεί αυτό το ρατσιστικό έγκλημα και να γυρίσουμε πίσω στις συμμορίες των εργοδοτών και την βάρβαρη εκμετάλλευση των αγρεργατών στη Μανωλάδα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τέτοια κάτεργα άλλωστε υπάρχουν στον Ασπρόπυργο, τα Μέγαρα, το Αργος, τη Λακωνία και αλλού. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλει η ΝΔ την ρατσιστική ατζέντα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής βάζοντας μπροστά την ΕΛΑΣ, τις απελάσεις και τα κυνηγητά των μεταναστών.

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τα συνδικάτα, τις κινήσει αλληλεγγύης να δώσουμε μαζί τη μάχη για την νομιμοποίηση εδώ και τώρα των μεταναστών, για ίσα δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή. Για να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στην Βαγγελάτος ΑΕ και τις άλλες εταιρίες και παραγωγούς που χρωστάνε μεροκάματα.

Είναι ώρα τα συνδικάτα να γράψουν μαζικά τους μετανάστες στις γραμμές τους και να μπουν μπροστά διεκδικώντας μαζί με την ανατροπή των μνημονίων την ανατροπή του ρατσισμού με την νομιμοποίηση των μεταναστών εδώ και τώρα! 

Επικοινωνία με:
 Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964, Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανική Κοινότητας Ελλάδος, 6955295322


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: