Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΠΟΕΣΥ: Να ‘χαμε να λέγαμε…

...αναδημοσίευση από τον Ασύνταχτο Τύπο...


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΠΟΕΣΥ: “ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ”, ΔΟΔ/ΕΟΔ, ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΕΡΤ

Μια ακόμη συνεδρίαση πραγματοποίησε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, χωρίς λέξη-απόφαση… για την ταμπακιέρα. Δηλαδή την οργάνωση από την Ομοσπονδία του αγώνα των δημοσιογράφων εναντίον των μνημονιακών πολιτικών κατακρεούργησης τους.

Πολύ χειρότερα δε, που η συνεδρίαση της 17ης Απριλίου έρχεται μετά την πρόσφατη σύγκλιση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ (6 Απριλίου), το οποίο ανέθεσε στο δσ να προχωρήσει σε άμεσες συνεννοήσεις με τις Ενώσεις ώστε να υπάρξει συντονισμός του αγώνα. Το θέμα μετατέθηκε στο απώτερο μέλλον…

Μάλιστα, όλο το προηγούμενο εξάμηνο η ΠΟΕΣΥ δύο φορές επιχείρησε κάτι τέτοιο. Τη μία το φθινόπωρο όπου μετά τις κοινές συσκέψεις των δσ των Ενώσεων με αυτό της ΠΟΕΣΥ είχε αποφασιστεί κλιμάκωση, η οποία όμως κατέληξε σε εκείνη την περίφημη απεργία διαρκείας…. μιάς μέρας την 31η Οκτωβρίου! Στη συνέχεια και μετά τις γιορτές στάλθηκε στις Ενώσεις συγκεκριμένο πλαίσιο θέσεων και διεκδικήσεων, για το οποίο υποτίθεται το δσ της Ομοσπονδίας ανέμενε απαντήσεις ώστε να προχωρήσει στην οργάνωση… της κλιμάκωσης των αντιδράσεων !!!. Έτσι κυλάει ο χρόνος, περνάνε τα μνημόνια, εφαρμόζονται οι πιο σκληρές αντεργατικές πολιτικές και τα συνδικαλιστικά όργανα των σωματείων μας περί άλλων τυρβάζουν.

H ΠΟΕΣΥ ψηφίζει …εθνικά

Με μία απίστευτη μεθόδευση ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης και οι συν αυτώ… αποφάσισαν ότι στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων δεν μπορούμε “παρά να ψηφίσουμε εθνικά”, αφού η μόνη υποψηφιότητα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας από πλευράς όλων των ελληνικών Ενώσεων δημοσιογράφων είναι αυτή από ΕΣΗΕΜΘ αι συγκεκριμένα του διοικητικού διευθυντή Γ. Κοτσιφού!. Κοντολογίς: “ε, δεν πρέπει να σπάσουμε τις σχέσεις συνεργασίας που έχουμε με την ΕΣΗΕΜΘ” και κατά δεύτερον «δεν μπορούμε να μη στηρίξουμε μια εθνική υποψηφιότητα»…!!!

Τι κι αν υπήρξαν αντιδράσεις ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι εθνικό… Ότι δεν μπορούμε να εκπροσωπούμαστε σε όργανα χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο δέσμευσης για δράσεις και ψηφίσματα… Τι κι αν το θέμα απασχόλησε το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ μόλις δέκα ημέρες πριν… προκαλώντας τη σύσσωμη αντίδραση του σώματος του Γενικού Συμβουλίου και το αίτημα για δέσμευση από το δσ ότι δεν μπορεί να συναινέσει στην συγκεκριμένη επιλογή…

Το θέμα ετέθη σε ψηφοφορία αρχικώς με το ερώτημα αν η εκπρόσωπος στην ΕΟΔ από πλευράς ΠΟΕΣΥ, Νέλλη Κατσαμα θα πρέπει να διαχειριστεί εν λευκώ τα ζητήματα. Κατά ψήφισαν τέσσερις (Κατερίνης, Μεϊντάνη, Χριστακάκη και Ασβεστάς), λευκό ένας (Ζαγγανάς) και υπέρ οι υπόλοιποι 4 (Σαββίδης, Δραγώγιας, Κουμπιάς και Σπηλιοπούλου). Ακούστηκαν από πλευράς προέδρου διάφορα όπως ότι η ψήφος είναι μυστική, δεν μπορούμε να είμαστε πίσω από το παραβάν, ούτε να ελέγξουμε το τι ψήφισε η εκπρόσωπος μας…. Αλλά και το άλλο ότι αν αλλάξει το ερώτημα στην ψηφοφορία (με την επισήμανση ότι δεν μας συμφέρει καθόλου) και τεθεί ευθέως η ψήφιση ή όχι από την ΠΟΕΣΥ του Κοτσιφού τότε έχουμε πλειοψηφία …ε, Άγγελε; Και ο Ασβεστάς έκανε την κωλοτούμπα…. Δεν ψηφίζει εν λευκώ διαχείριση των θεμάτων στην ΕΟΔ, αλλά όχι και να διαρρήξουμε και τις σχέσεις μεταξύ μας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 5 υπέρ του να στηριχτεί η υποψηφιότητα Κοτσιφού για τα όργανα της ΕΟΔ,, 3 κατά και 1 λευκό.

Κατά τα λοιπά…. Μια και τα θέματα ημερήσιας διάταξης σήμερα είχαν να κάνουν κυρίως με τα αποτελέσματα του Γενικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε ο νομικός σύμβουλος να καταθέσει όλες τις αλλαγές που προτείνονται για το καταστατικό, να επικαιροποιηθούν και να προχωρήσουμε γοργά για καταστατικό συνέδριο… Ο χρονικός προσδιορισμός για έκτακτο καταστατικό συνέδριο προσδιορίστηκε για τον ερχόμενο χειμώνα. Οψόμεθα…

Ως προς την ΕΡΤ που συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις σαββατοκύριακου…, αναζητούνται τρόποι για να προβληθούν τα αιτήματα, με την ΠΟΕΣΥ να προχωράει σε σχετική Συνέντευξη Τύπου. Την ίδια ώρα, το μέλλον των συμβασιούχων να παραμένει άδηλο και παρά τις υποσχέσεις-διαβεβαιώσεις, ενώ εντείνεται η φημολογία περί αποκατάστασης των ελαχίστων και ημετέρων… Πέραν αυτών, ετέθη ζήτημα – πρόταση από το Διασωματειακό για δημιουργία Συνομοσπονδίας Τύπου.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00-16:00 ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΌΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΌΡΑΣΗ.

Στην ΕΡΤ3 τι θα γίνει; Ε, ΕΣΗΕΜΘ:!

Δεν υπάρχουν σχόλια: