Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Aντιρατσιστική δράση από την ΕΣΗΕΠΗΝ

«Ήρθαν οι κουμπάροι!» Φώναζαν μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του καταυλισμού στον Ριγανόκαμπου αντικρίζοντας, χθες το πρωί, τα αυτοκίνητα των φορέων – αναδόχων της πόλης να περνούν την είσοδο του καταυλισμού. Η χαρά των μικρών παιδιών ήταν πολύ μεγάλη και με ανυπομονησία περίμεναν να κρατήσουν στα χέρια τους τις μπάλες και τις κούκλες. Μάλιστα δεν παρέλειπαν να λένε «ευχαριστώ» όταν κατάφερναν, μετά από αρκετό στριμωξίδι, να σφίξουν στην αγκαλιά τους τη σακούλα με τη λαμπάδα και το παιχνίδι.

 Η εκδήλωση διοργανώθηκε, για 12η χρονιά φέτος, με πρωτοβουλία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου –Ηπείρου - Νήσων σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Στόχος της επίσκεψης ήταν η διανομή δώρων στα παιδιά που οι φορείς της πόλης, μετά από πρωτοβουλία της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., είχαν βαφτίσει ομαδικά, και η ενίσχυση των οικογενειών τους εν όψει του Πάσχα με τη διανομή τροφίμων.

 Βέβαια οι συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό του Ριγανοκάμπου είναι πάρα πολύ άσχημες κυρίως λόγω της έλλειψης καθαριότητας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να εκτίθενται σε σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους. Κι αυτό είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τους εκπροσώπους των φορέων που επισκέφτηκαν χθες τον καταυλισμό αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για τη βελτίωση της κατάστασης.

 Στην χθεσινή επίσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΣΗΕΠΗΝ ο πρόεδρός της Απόστολος Βουλδής και το μέλος Μαρίνα Ριζογιάννη, η πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Τασία Παπαντωνοπούλου, η βοηθός Περιφερειάρχη Ντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου, ο γραμματέας του Συλλόγου των γιατρών του ΙΚΑ Νίκος Κοσκινάς, η προϊσταμένη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Νικολίτσα Παπαδοπούλου, η Ταμίας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Κική Ζαφείρη, ο υπαρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ Γιάννης Σπηλιόπουλος με τους εθελοντές Σαμαρείτες: Νίκο Γιατρά, Ελένη Χαλιώτη, Μαγδαληνή Ξενιτοπούλου, Ελευθερία Καψάλη και Ειρήνη Σπυροπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: