Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση ΠΣΑΤ για τα κρούσματα απεργοσπασίας



Αναφορικά με τη μη τήρηση της 15λεπτης στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΑ και οι υπόλοιπες πρωτοβάθμιες Ενώσεις ύστερα από πρόταση του ΠΣΑΤ στα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής της Super League, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) επισημαίνει τα εξής:

    Η στάση αυτή είχε συμβολικό χαρακτήρα και κηρύχθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων σε γήπεδα της Super League, με τελευταία κρούσματα τις επιθέσεις κατά των συναδέλφων Δημήτρη Τομαρά και Νίκου Γιαννόπουλου, αλλά και την επίθεση κατά του συναδέλφου του «ΣΚΑΪ» Γιώργου Τσελίκα χθες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Επομένως η αυτονόητη τήρηση της στάσης εργασίας αποτελεί όχι μόνο υποχρέωση όλων, αλλά και ένδειξη συναδελφικής αλληλεγγύης, η οποία είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη αυτή την περίοδο.
    Η μη τήρηση της στάσης εργασίας αποτελεί σοβαρό κρούσμα απεργοσπασίας και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από τα πειθαρχικά όργανα των Ενώσεων και του ΠΣΑΤ.
    Είναι απόλυτα καταδικαστέες οι πρακτικές της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού «NOVA» που δεν τήρησε συνολικά την στάση εργασίας, καθώς και των ραδιοφωνικών σταθμών «ΣΚΑΪ» και «ΣΠΟΡ FM» που δεν την τήρησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.
    Ειδικά στην περίπτωση του «ΣΚΑΪ» που συνεχίζει το κρεσέντο των κρουσμάτων απεργοσπασίας, η μη τήρησης της στάσης εργασίας αποτελεί διπλό ατόπημα, τη στιγμή που λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χτυπήθηκε δημοσιογράφος του. Ο εν λόγω σταθμός δεν διαμαρτυρήθηκε τελικά ούτε για την επίθεση σε δικό του εργαζόμενο…



Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ παραμένει προσηλωμένο στις αρχές της υπεράσπισης της ελεύθερης και ανεξάρτητης ενημέρωσης που αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατίας μας και θα συνεχίζει να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την προάσπιση της ελευθεροτυπίας. Η ανεξάρτητη δημοσιογραφία, πέρα από συμφέροντα και πιέσεις, είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ και αυτή θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε και για αυτή θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να μην υποκύπτουν σε κανενός είδους πιέσεις και να δώσουν μαζί με τις Ενώσεις και τον ΠΣΑΤ τον αγώνα για τη διασφάλιση των αρχών της δημοσιογραφίας και την ελεύθερη και αξιόπιστη ενημέρωση που έχει ανάγκη η κοινή γνώμη. Αυτό άλλωστε έδειξε να ενστερνίζεται και η πλειοψηφία των συναδέλφων και των Μέσων που τήρησαν τη στάση εργασίας και δεν ενέδωσαν σε κανενός είδους πιέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: