Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ ΣΤΙΣ 19 ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ


φωτο από τη συγκέντρωση της 12 Μάρτη έξω από τη Βουλή



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ "ενωτικό συνδυασμό Financial Crimes"

Η κυβερνητική πρόκληση κλιμακώνεται, οι εργαζόμενοι όλης της χώρας αντιστέκονται συλλογικά και οι λαγοί της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μένουν κρυμμένοι στις τρύπες τους.Τίποτα δεν έχει αλλάξει από την κυβερνητική επίθεση σε βάρος των δημοσιογράφων.Και τα όρια ηλικίας αλλάζουν προς το χειρότερο και η θέση των γυναικών χειροτερεύει και το 10% υφαρπάζεται.

Κι όμως η ΕΣΗΕΑ δεν πήρε απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση της 12 Μάρτη, έκανε ότι δεν άκουγε τις ΔΙΚΑΙΕΣ φωνές των τεχνικών που μένουν έξω από το υποτιθέμενο ενιαίο ταμείο Τύπου. Ακόμα κι αυτοί που εξέδωσαν το «φιρμάνι», προτροπή της ΠΟΕΣΥ (από το Νοέμβριο έπρεπε να είχε κάνει συνέδριο) για τρίωρη στάση από τις ενώσεις, δεν το υλοποίησαν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Πρωτοφανής σύγχυση δημιουργήθηκε μέσα στους εργασιακούς χώρους για το τι κάνουν σήμερα οι δημοσιογράφοι (οι συνάδελφοί μας της ΕΣΗΕΠΗΝ και της ΕΣΗΕΜΘ, έκαναν στάση εργασίας με απόφαση των ΔΣ των ενώσεών τους). Στην ΕΣΗΕΑ όμως οι ριψάσπιδες και οι διασπαστές (δεν ξεχνάμε την συμπεριφορά της ΕΣΗΕΑ στο διασωματειακό των ΜΜΕ) των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της χώρας που αντιπαλεύουν την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της δεξιάς, είναι υπεύθυνοι για την εικόνα του κλάδου που περνάνε στην κοινωνία και για περιστατικά σαν το σημερινό, όταν απεργοί των Δήμων δημιούργησαν πρόβλημα σε συναδέλφους θεωρώντας τους συμμέτοχους και συνένοχους με την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, στην δραπέτευση από τους κοινωνικούς αγώνες και την τηλεοπτική τους λασπολόγηση, αναζητώντας θαλπωρή στην αγκαλιά της Ρηγίλλης και της εργοδοσίας. Μέσα σε όλα η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ματαίωσε και τη σημερινή συνεδρίαση του μικτού,φοβούμενη να αντιμετωπίσει κατάματα τους εργασιακούς εκπροσώπους.

Απαιτούμε τη συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ στην απεργία της 19 Μάρτη, την ενεργοποίηση του μικτού συμβουλίου σαν απεργιακή επιτροπή, σαφή θέση υπέρ της ένταξης των τεχνικών στο ενιαίο ταμείο Τύπου, κλιμάκωση των αγώνων μέχρι την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος.Διεκδικούμε αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς, να δουλεύουμε για να ζούμε και όχι να ζούμε για να δουλεύουμε.


Παραφράζοντας ένα σύνθημα απεργών της ΔΕΗ:ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ ΣΤΙΣ 19 ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ








Υ.Γ. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: Στην απεργία του Νοέμβρη αγνοούνται προκλητικά οι επισημάνσεις των
άλλων κλαδικών των ΜΜΕ για το απεργιακό πλαίσιο και μεγάλος αριθμός κλαδικών δεν παίρνει μέρος. Στην ημερίδα των κλαδικών για το ασφαλιστικό στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν εμφανίζεται. Kόβονται μαζικά νέοι συνάδελφοι από το δικαίωμά τους να γραφτούν στο σωματείο τους. Υπογράφεται ΣΣΕ στην ΕΡΤ με το ποσοστό που προτείνει η διοίκηση και έχει απορρίψει από το Νοέμβριο, η συνέλευση δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Δίνεται κάλυψη στο λεγόμενο απόρρητο του Γ,Ανδριανού για το dvd.
Στην απεργία της 13 Φλεβάρη, αν και η ΕΣΗΕΑ είχε προσυμφωνήσει για κοινή προσυγκέντρωση με το διασωματειακό των ΜΜΕ, μόλις βγήκε η ανακοίνωση, κάλεσε αλλού. Γίνεται γαργάρα η απεργοσπασία στο MEGA, τον Αντέννα και τον SKY. Kαμμία απεργιακή απάντηση στην πρόκληση.
Αιφνιδιάζεται ο κλάδος με μια κακοοργανωμένη δίωρη στάση στις 15 Φλεβάρη(ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν) στην οποία καλά καλά δεν ήρθε ούτε το σύνολο αυτών που την ψήφισαν στο ΔΣ,γιατί ήμασταν στη συγκέντρωση και είδαμε.

1 σχόλιο:

dionisis είπε...

Η ΕΣΗΕΑ προτεινει 3ωρη σταση εργασιας για την ερχομενη Τεταρτη!!!!!!! Ντροπη και αισχος!!!! Απολαυστε υποκρισια στην ακολουθη ανακοινωση!



ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

12 Μαρτίου 2008


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει για μια ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή της, στην Κυβερνητική επέλαση σε βάρος των κοινωνικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού, των πόρων και αποθεματικών των Ταμείων και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. της Ένωσης συνεδρίασε χθες και σήμερα το πρωί με την συμμετοχή των καθηγητών Πανεπιστημίου κ.κ. Α. Μανιτάκη και Σ. Ρομπόλη, οι οποίοι ανέλυσαν τις διατάξεις του νομοσχεδίου. Επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι για την περιουσία και συνακόλουθα την βιωσιμότητα των Ταμείων από την επιχειρούμενη αφαίρεση του 10 % του αγγελιοσήμου, την ενιαία διαχείριση αποθεματικών, το ενδεχόμενο παραγραφής απαιτήσεων από μεγαλοοφειλέτες.

Υπογραμμίσθηκαν οι δυσμενείς επιπτώσεις από την ανατροπή των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων εργαζομένων και συνταξιούχων στους Κλάδους Κύριας και Επικουρικής ασφάλισης.

Οι δημοσιογράφοι επαναλαμβάνουν την αμετακίνητη θέση τους για την υλοποίηση των ομόφωνων αποφάσεων που πάρθηκαν για το Ασφαλιστικό, από το 4 ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ και ζητούν:

Να αποσυρθούν όλες οι αντιασφαλιστικές διατάξεις του Νομοσχεδίου.
Να διατηρηθεί η αυτοτέλεια, αυτονομία, αυτοδιοίκηση και αυτοδιαχείριση του ΕΔΟΕΑΠ.
Να αποτραπεί η δήμευση των πόρων και αποθεματικών των Ταμείων, που επιχειρείται με το Νομοσχέδιο.
Η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα, στα συλλαλητήρια και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα εναντίον του Νομοσχεδίου, την προσεχή Τετάρτη, οπωσδήποτε με τρίωρη στάση εργασίας.

Η οριστικοποίηση για την τελική μορφή των κινητοποιήσεων και η ενδεχόμενη κλιμάκωση τους, θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί, σε συνεργασία με όλες τις άλλες Ενώσεις.

Απαιτούμε να σταματήσει επιτέλους η ασυλία εργοδοτών και παντός υπόχρεου, που «κρύβουν» έσοδα από το αγγελιόσημο ή δεν καταβάλλουν στα Ταμεία τις ασφαλιστικές εισφορές, αν και τα παρακρατούν από τους εργαζόμενους, διαπράττοντας το ποινικό αδίκημα της υπεξαίρεσης.



Η διατήρηση των πόρων και των αποθεματικών των Ταμείων μας, που εγγυώνται τη βιωσιμότητά τους αλλά και το δικαίωμα ενημέρωσης του ελληνικού λαού, είναι αδιαπραγμάτευτα. Το κόστος της δήθεν ασφαλιστικής μεταρρύθμισης δεν θα επιτρέψουμε να μετακυληθεί στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2008