Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

OΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Εργασιακό Newsletter από τον «ενωτικό συνδυασμό Financial Crimes»

1)Μέσα στη δίνη του ασφαλιστικού, η εργοδοσία άρχισε το «πάρτυ». Χρέος μας να δώσουμε και την ψυχή μας στην ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα. Ζητάμε από τα σωματεία των ΜΜΕ να ευθυγραμμιστούν στην προοπτική της μεγάλης ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΗ, να οργανώσουμε περιφρουρήσεις και απεργιακά ταμεία. Αλήθεια γιατί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής δεν υπάρχει ούτε καν σχολιασμός από την ΕΣΗΕΑ για το ασφαλιστικό (δεν το αξιολογείτε τόσο σοβαρό, ώστε να προηγηθεί του χαρταετού ή της λαγάνας ?).

2)Tέσσερις απολύσεις αθλητικών συντακτών (με καθεστώς ημιαπασχόλησης) έγιναν τις
τελευταίες ημέρες στην εφημερίδα «Απογευματινή». Ζητάμε την άμμεση επαναπρόσληψή τους με πλήρη απασχόληση και εργασιακά δικαιώματα. Καιρός να αγωνιστούν ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο των «ελαστικών» μορφών εργασίας (αλήθεια πότε και πώς θα πάρουν σύνταξη οι ημιαπασχολούμενοι)? Και με την ευκαιρία, έπρεπε να μας το πούν οι ίδιοι για τις απολύσεις, γιατί δεν έχει βγει ούτε καν μια ανακοίνωση από ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ?).

3)Μία απόλυση διοικητικού υπαλλήλου (του σωματείου διοικητικών υπαλλήλων περιοδικού
Τύπου) έγινε στο ΔΟΛ και την Παρασκευή το μεσημέρι έγινε υπαίθρια!! συνέλευση πάνω από 250 εργαζομένων, γιατί δεν τους έδιναν εκείνη την ώρα χώρο για να την πραγματοποιήσουν μέσα στο κτίριο. Την ερχόμενη βδομάδα θα υπάρξουν νέες κινήσεις.

4)Αντίστοιχο πρόβλημα (δύο απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων) υπήρξε και στον ALPHA (στο γραφείο της Θεσσαλονίκης) και η ΕΠΗΕΑ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία την Τετάρτη.

5)Την ίδια μέρα (Τετάρτη) έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΤΙΤΑ (εικονολήπτες) με θέμα την εξαίρεσή τους από το ενιαίο (κατ όνομα) Ταμείο Τύπου. Υπενθυμίζουμε ότι εξαιρέθηκε και η ΕΤΕΡ (ηχολήπτες). Στηρίζουμε την ένταξη των τεχνικών σε ένα ενιαίο και αυτοδιοικούμενο Ταμείο Τύπου, χωρίς αφαίμαξη του 10%, με εξίσωση προς τα πάνω.

6)Συνέλευση πρώην συμβασιούχων και νυν μονιμοποιηθέντων την Τρίτη στην ΕΡΤ, με αφορμή τις καθυστερήσεις στις δικαστικές διαμάχες μα την ΕΡΤ (προϋπηρεσία, αναδρομικά, κλπ).

7)αντιπολεμική εκδήλωση τη Δευτέρα 17 Μάρτη στην ΕΡΤ στη 1μμ με αφορμή το αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη στο Σύνταγμα. Ομιλητές Ιρακινός συνδικαλιστής από την ομοσπονδία πετρελαίου του Ιράκ και Σέρβος φοιτητής(νεώτερα και πιο αναλυτικά σε επόμενη ανακοίνωση).

8)Μέσα στο γενικό χαμό η παρακμή στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής συνεχίζεται, με τη δημόσια,στους χώρους του Δημαρχείου, έκρηξη καφετζή που πάνω από μήνα τον φεσώνουν, Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, γραμματείς και φαρισαίοι, που τρωγοπίνουν τσάμπα και φόρτωσαν τα έξοδά τους στο ταμείο του ραδιοφωνικού σταθμού (!!) και ακόμα να τα εισπράξει o καφετζής. Γνώμη μας είναι ότι δεν συνάδει η ιδιότητα του αιρετού, με αυτή του τρακαδόρου ταληροπνίχτη. Ντροπή ρε!!


9)ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)3ης Σεπτεμβρίου & Μάρνης
(Ε.Κ.Α.), τηλ: 2108847039, φαξ : 2108847368, www.etita.gr
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (Ε.Τ.Ε.Ρ)Ωλένης 8, Βύρωνας, Αθήνα, 16233, τηλ-φαξ:
2107645331 κιν: 6932107835-6973247687, web-site: www.eter.gr, e-mail: eter@hol.gr
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε) Αριστοτέλους 32 (ΕΚΘ)
ΦΑΞ: 2310642680
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ)Λέοντος Σοφού 8, Θεσσαλονίκη,
54625, τηλ: 2310 535709, φαξ: 2310 523184, κιν: 6977060166, web-site: www.etermth.gr,
e-mail: eter.mth@gmail.com


Αθήνα, Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Και Πάλλη κοροϊδία για τους Τεχνικούς της Ιδιωτικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.
Αγανάκτηση και οργή προκαλεί στους εργαζομένους Τεχνικούς η συστηματική κοροϊδία σχετικά με την αντιμετώπιση των καίριων ασφαλιστικών προβλημάτων τους. Λίγες ημέρες πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου η υπουργός Απασχόλησης διαβεβαίωνε τους εκπροσώπους μας ότι:
«εμείς - εγώ βλέπω θετικά την ένταξη των Τεχνικών της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Εργαζομένων στα ΜΜΕ» με την παρατήρηση να μελετηθούν σχετικά στοιχεία. Με κατάπληξη, λοιπόν, διαπιστώνουμε για μιαν ακόμα φορά την -αδικαιολόγητη, περίεργη και έξω από κάθε νομική και λογική αντίληψη- εξαιρούνται οι Τεχνικοί της ιδιωτικής και δημοτικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης από το Ταμείο όπου, σύμφωνα άλλωστε και με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας συντακτών και υπαλλήλων στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο- δικαιωματικά ανήκουμε. Η κυρία Πετραλιά οφείλει δημόσια να εξηγήσει τους λόγους αναίρεσης των δεσμεύσεών της, με τον αποκλεισμό των Τεχνικών, αλλά και να εξηγήσει –εκτός από τα άλλα ζητήματα- ειδικότερα για το Ταμείο των ΜΜΕ την κατεύθυνση διατήρησης των προνομίων, μεγέθυνσης των ασφαλιστικών ανισοτήτων και συντήρησης των αντιφάσεων, που μαθηματικά σε συνδυασμό με τις άλλες διατάξεις του νόμου οδηγούν σταδιακά στην συνολική κατάρρευση –των υφιστάμενων Ταμείων Τύπου. Η φύση της εργασίας, ο μικρός αριθμός (1200) των εργαζομένων Τεχνικών ιδιωτικών και δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η συμβολή τους στην παραγωγή ασφαλιστικών πόρων (αγγελιόσημο) και ο ρόλος τους στην Ενημέρωση είναι στοιχεία αδιαπραγμάτευτα. Ζητάμε, επίσης, την άμεση παρέμβαση του κ. Ρουσσόπουλου, ως αρμόδιου των ΜΜΕ Υπουργού, για την αποκατάσταση ενός νόμου ο οποίος στο μέρος που αφορά τα ΜΜΕ όπως κατατίθεται κρίνεται ως αντισυνταγματικός. Ζητάμε την στήριξη των συναδέλφων μας σ΄ ένα αγώνα που ορθολογικοποιεί μια στρεβλή και άνιση μεταχείριση των Τεχνικών, που θωρακίζει το Ταμείο μας απέναντι στις μεθοδεύσεις που θα φέρουν την κατάρρευσή του, που δυναμώνουν την ενότητα και αλληλεγγύη των εργαζομένων, που απομονώνουν και περιθωριοποιούν αυτούς που επιδιώκουν μια υποτελή ενημέρωση κι ένα διασπασμένο συνδικαλιστικό κίνημα.
Απαιτούμε
σήμερα να σταματήσει επιτέλους ο καταφανής εμπαιγμός μας και τα σκωτσέζικα ντουζ του
τύπου «μπαίνετε - δεν μπαίνετε», ή διαβεβαιώσεις που έχουν τόσες φορές καταλήξει σε
διαψεύσεις, ώστε όταν μας δίνονται οι πρώτες να περιμένουμε πάντα και τις δεύτερες και πάντα να επιβεβαιωνόμαστε. Είναι πραγματικά θλιβερό η Πολιτεία με τη στάση της να
κλονίζει και να τραυματίζει τόσο βαθιά την εμπιστοσύνη του πολίτη προς αυτήν.Καλούμε τους συναδέλφους Τεχνικούς της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης να
βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.
Τα Διοικητικά Συμβούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: