Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Προπηλάκισαν συναδέλφους!!



Από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ (Ηράκλειο Κρήτης)
Του Θάνου Περβολαράκη

Με έναν πρωτότυπο τρόπο οι δημοσιογράφοι του Ηρακλείου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, βρήκαν όμως απέναντί τους… αστυνομικούς.
Εκπρόσωποι του Τύπου εμποδίστηκαν από τα όργανα της Τάξης να διαδηλώσουν ειρηνικά και να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, ενώ δημοσιογράφος της «Π» δέχτηκε απρόκλητη επίθεση και γρονθοκοπήθηκε από αστυνομικό!
Οι δημοσιογράφοι από όλα τα μέσα - ηλεκτρονικά και έντυπα - της πόλης ύψωσαν χθες πανό λίγο πριν την παρέλαση απέναντι ακριβώς από το χώρο των επισήμων όπου βρισκόταν ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και προσέγγισε το σημείο που βρίσκονταν οι εκπρόσωποι του Τύπου, έχοντας μαζί τους μία σύντομη συνομιλία και ανταλλάσσοντας ευχές, λόγω της ημέρας.
Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων και αφού είχε περάσει η μπάντα του δήμου που σηματοδοτούσε τη λήξη της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης οι εργαζόμενοι σε εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα επιχείρησαν να αναρτήσουν και πάλι το πανό που κρατούσαν και να διαδηλώσουν φωνάζοντας συνθήματα κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Όμως αστυνομικοί έχοντας διαταχθεί να εμποδίσουν οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας, όσο ειρηνικά κι αν αυτή εκφραζόταν, παρεμπόδισαν τους δημοσιογράφους να κινηθούν προς την πλατεία Ελευθερίας όπου βρισκόταν ο κ. Παυλόπουλος. Ακολούθησαν σπρωξίματα από συγκεκριμένα όργανα της Τάξης, ενώ ένας εξ αυτών, γρονθοκόπησε χωρίς λόγο το δημοσιογράφο της “Π” Αλέκο Ανδρικάκη. Η πράξη του αυτή μάλιστα καταδικάστηκε και από συναδέλφους του που ήταν μπροστά στο επεισόδιο.
Οι δημοσιογράφοι μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και αφού είχε αποχωρήσει από το σημείο των εκδηλώσεων ο υπουργός, συνέχισαν την πορεία τους, καταλήγοντας έξω από το Νομαρχιακό Κατάστημα.
Οι εκπρόσωποι του Τύπου διαμαρτύρονται για την αύξηση του ορίου ηλικίας που προβλέπει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ειδικά για τις γυναίκες δημοσιογράφους και για την επαπειλούμενη λεηλασία του επικουρικού τους ταμείου ΤΕΑΣ, καθώς επίσης και για τη μείωση των επικουρικών τους συντάξεων στο 20%, αυτών που έδινε μέχρι τώρα το ΤΕΑΣ.


UPDATE
Η πρόταση για την απεργία
26 Μαρτίου 2008
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων πρότεινε, ως γνωστόν, απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων όλης της χώρας για την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008.
Παρά τις ειλημμένες αποφάσεις κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων η πρόταση μας, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, δεν έτυχε ανταπόκρισης.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών που έχει την ευθύνη συντονισμού των Ενώσεων Συντακτών της χώρας προφανώς εκτίμησε ότι οι αποφασισμένες κινητοποιήσεις θα πρέπει να μετατεθούν σε χρόνο ευθετότερο και όχι σήμερα που ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας βρίσκεται σε αναβρασμό εξαιτίας της ληστρικής επιδρομής που επιχειρείται από την κυβέρνηση με το νέο νόμο για το ασφαλιστικό.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ παραμένει σε αγωνιστική ετοιμότητα και αναμένει πρωτοβουλίες από την Π.Ο.Ε.ΣΥ. ώστε να καθοριστούν οι ημερομηνίες των απεργιακών κινητοποιήσεων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.