Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2008

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ

Eνιαίος απεργιακός αγώνας όλων των εργαζομένων (ανάμεσά τους και όλων των κλάδων των ΜΜΕ) είναι η μόνη δυνατή και αναγκαία απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια για το ασφαλιστικό, που ανακοινώθηκαν και επίσημα. Αύξηση των ορίων ηλικίας, ληστεία των ταμείων με την αφαίμαξη του 10%, χειροτέρευση της θέσης των γυναικών, διατήρηση των διορισμένων διοικήσεων, όλα όσα είχε επιχειρήσει στο τέλος του 2007 να περάσει η κυβέρνηση και οδήγησαν στην καρατόμηση Μαγγίνα, επανέρχονται. Για τα ταμεία των ΜΜΕ, υπενθυμίζουμε τα βασικά σημεία της άποψής μας:
Μιλάμε για ένα ταμείο, που θα προκύψει μετά από μελέτες και από την κοινή θέληση των
εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών)και όχι «από τα πάνω» με αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Ένα ταμείο αυτοδιοικούμενο και όχι με χωροφύλακες της κυβέρνησης των δομημένων ομολόγων και των σκανδάλων. Ένα ταμείο με απόδοση του αγγελιοσήμου στο 100% και όχι με μια συνένωση «κουμπαράδων».Ένα ταμείο που δεν θα ληστεύεται από την κυβέρνηση με το 10%.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟ
ΑΠΟΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ«ενωτικός συνδυασμός Financial Crimes»

Δεν υπάρχουν σχόλια: