Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΠΡΕΣ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους της εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ, που μετά από
αρκετή εργασιακή ταλαιπωρία, δίνουν συλλογικά, αγωνιστικά και με αξιοπρέπεια τη μάχη για τα αυτονόητα, την τήρηση στοιχειωδών κανόνων της εργατικής νομοθεσίας, την καταβολή των δεδουλευμένων. Μαζί με τους συναδέλφους της εφημερίδας SPORTIME που βρίσκονται και αυτοί σε κινητοποιήσεις, αποτελούν ανοιχτά μέτωπα στα ΜΜΕ, στα οποία οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, θα πρέπει να περάσουν από την αδικαιολόγητη και μακροχρόνια ανοχή στις εργασιακές παρανομίες, στην κλιμάκωση της πίεσης με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να αποκατασταθεί η εργασιακή νομιμότητα. Αντίστοιχα η άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας (που υπάρχουν και λειτουργούν με τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη) πρέπει να είναι άμεση και καθοριστική. Όπως μας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι της ΕΞΠΡΕΣ:
«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αφόρητες πιέσεις εκ μέρους της εργοδοσίας η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της "ΕΞΠΡΕΣ" αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας με μοναδικό και κύριο αίτημα την άμεση και χωρίς καθυστερήσεις καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών. Επίσης άλλοι εργαζόμενοι από τον χώρο της ίδιας εφημερίδας έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας με το ίδιο αίτημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία οφείλει μισθούς τριών μηνών σε όλο το προσωπικό (από 1/12/07 μέχρι σήμερα)».


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΠΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ
SPORTIME

ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΑΠΌ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: