Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

"Έφυγε" ο σ. Γκουίντο


"Έφυγε" ο σ. Γκουίντο Τσιόφφι
Αποχαιρετούμε με οδύνη το συνάδελφο και σύντροφο που έφυγε πρόωρα, με την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξε και να συνεχίσουμε τους αγώνες που δώσαμε μαζί. Αυτό άλλωστε θα ήθελε και ο ίδιος.



Υ.Γ.θα είναι πάντα μαζί μας στις απεργίες και στις διαδηλώσεις, όπως στην απεργία της 19 Δεκέμβρη 2007, που κρατάει το δεξί κοντάρι (όπως κοιτάμε τη φωτο)του πανό.






Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με βαθιά θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου Γκουίντο Τσιόφφι, που πέθανε αιφνιδίως σε ηλικία 55 ετών.
Ο Γκουίντο Τσιόφφι γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Ιταλική Σχολή Αθηνών φοίτησε στη Σχολή Μηχανικών Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Ρώμης και στη συνέχεια στη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών του ιδίου Πανεπιστημίου.
Τον Αύγουστο του 1975 ξεκινάει τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», αρχικά στο ελεύθερο ρεπορτάζ και στη συνέχεια στο εκπαιδευτικό. Από το 1978 εργάστηκε στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ως συντάκτης ύλης και ακολούθως στην ΕΡΤ, στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ», «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και «ΕΞΟΥΣΙΑ», το περιοδικό «RIDER», την διαδικτυακή πύλη in.gr, τον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3» και τελευταία εργαζόταν ως μεταφραστής κόμικς.
Ο Τσιόφφι Γκουίντο, παράλληλα με τη δημοσιογραφική του εργασία, ανέπτυξε και έντονη κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Είχε κατ’ επανάληψη εκλεγεί μέλος των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, ενώ το 2003 ήταν μέλος της ελληνικής αποστολής για την προσπάθεια αποτροπής του πολέμου στο Ιράκ.
Ως άνθρωπος υπήρξε έντιμος και αγωνιστής. Πίστευε σε αξίες και ιδανικά, που περνάνε κρίση στις μέρες μας, και αγωνίστηκε με κάθε τρόπο για την πραγμάτωσή τους.
Έφυγε αναπάντεχα, αφήνοντας έντονες τις αναμνήσεις σε όσους τον γνώρισαν και τον συναναστράφηκαν.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει στους οικείους του τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και αποχαιρετά έναν έντιμο και άξιο συνάδελφο.
Η κηδεία του Γκουίντο Τσιόφφι δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη. Ο χρόνος και ο τόπος της θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Έχω σοκαριστεί, από αυτό πουμόλις διάβασα, όπως και όλοι όσοι -πιστεύω- γνώρισαν και συναναστράφηκαν τον Γκουίντο. Έτσι είναι, όμως, οι έντιμοι-αγωνιστές της ζωής- φεύγουν νωρίς... Δεν είναι, μόνο, συναισθηματισμός αυτό, αλλά το συμπέρασμα-τίμημα για τη στάση ζωής του καθενός μας. Ως ανθρώπων-πολιτών, πρωτίστως και ως δημοσιογράφων, δευτερευόντως...
Καλή αντάμωση...

dionisis είπε...

Δεν ετυχε να τον γνωρισω προσωπικα. Τον γνωρισα μεσω των πορειων που καναμε στο κεντρο της Αθηνας κατω απο το πανο των Financial Crimes.Εμαθα για την απωλεια του συντροφου πριν λιγο.Να ξερεις Γκουιντο οτι δεν θα σε ξεχασουμε ποτε!