Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Συνέλευση στον 984


...ανταπόκριση...
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων του σταθμού, με την παρουσία και 4 μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (καθώς και του εκπροσώπου του "Καναλιού 1 " του Πειραιά που ενημέρωσε για το τί εφαρμόζεται σε άλλα δημοτικά ραδιόφωνα, όπου αντιμετωπίζουν στάση πληρωμών!)
Επιβεβαιώθηκε ότι αντιμετωπίζουμε περικοπή αποδοχών κατά 7% από τον περασμένο Απρίλιο και κατά συνολικά 10% από 1ης Ιουνίου και αντικατάσταση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, διακοπών από κατ' αποκοπήν επιδόματα 500, 250 και 250 ευρώ αντιστοίχως.

Αποφασίσθηκε να ζητήσουμε από την ΕΣΗΕΑ την εκπόνηση προγράμματος κινητοποιήσεων, αρχικά μέσω στάσεων εργασίας με κοινή στάση των ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της de facto κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων και της περικοπής αποδοχών.
Θα ζητήσουμε επίσης κοινή Γενική Συνέλευση (με στάση εργασίας) στην ΕΣΗΕΑ καθώς και τη γραπτή ενημέρωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ από τις διοικήσεις των εν λόγω ΜΜΕ.

Στο νομικό σκέλος, ταχθήκαμε υπέρ της ταχείας κατάθεσης (με συντονισμό της ΕΣΗΕΑ) προσφυγής από όλους τους δημοσιογράφους που αντιμετωπίζουν περικοπές.

Υπήρξε μακρά συζήτηση για το θέμα των επιδομάτων τριετίας και αποφασίσθηκε να διεκδικήσουμε τα νόμιμα στο σύνολό τους (η επιχείρηση προσφέρεται να καταβάλει μόνο μία τριετία).

Αποφασίσθηκε επίσης να απευθυνθούμε και σε εργατολόγο (πέρα από την Νομική Υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ), ενώ εκλέχτηκε μια επιτροπή αγώνα ώστε να διευκολυνθεί ο συντονισμός και η ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: