Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Κάλεσμα αντιφασιστών φιλάθλων για τις 19 Γενάρη

Όλοι μαζί μπορούμε να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή μέσα και έξω από τα γήπεδα.
Στις 19 Γενάρη αντιρατσιστικές οργανώσεις, μουσικοί, καλλιτέχνες, κοινότητες μεταναστών, μαθητές και φοιτητές οργανώνουν μια μεγάλη πρωτοβουλία, την «Αθήνα –
Πόλη Αντιφασιστική». Στις 2 το μεσημέρι θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία της Ομόνοιας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Σύνταγμα όπου θα γίνουν θεατρικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και συναυλία με τη συμμετοχή πολλών μουσικών και συγκροτημάτων, όπως είναι οι Active Member, Μίλτος Πασχαλίδης, κ.α.
Η κοινή ανακοίνωση όλων των παραπάνω αναφέρει: «στις 19 Γενάρη, από κάθε πόλη και γειτονιά της χώρας, από κάθε τόπο δουλειάς, µμόρφωσης, τέχνης, εργαζόμενοι και νέοι ξεχυνόμαστε και πλημμυρίζουμε την Αθήνα. Την καταλαµβάνουµε µε μουσικές, φωνές και λόγο για να διατρανώσουµε ότι οι νεοναζί είναι ανεπιθύµητοι και η συγκυβέρνηση µε τις ρατσιστικές πολιτικές των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της FRONTEX και της κατάργησης της ιθαγένειας για τα παιδιά των μεταναστών µας προκαλεί οργή όσο και τα βάρβαρα µμέτρα της που στέλνουν στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες. ∆εν ανεχόµαστε να φορτώνονται οι ευθύνες των πλούσιων και των κυβερνήσεων για την κρίση που σπέρνει φτώχεια και εξαθλίωση, οδηγεί σε αυτοκτονίες, στέλνει άστεγους σε ουρές συσσιτίων στις πλάτες των µεταναστών, µετατρέποντάς τους σε αποδιοποµπαίους τράγους όπως ο Χίτλερ φόρτωνε τα πάντα στους εβραίους».
Σε αυτή τη μάχη νομίζουμε ότι δεν πρέπει να λείπουν οι αντιφασίστες οπαδοί. Άλλωστε, είναι από τα κομμάτια που έχουν δώσει αγώνες ενάντια στις φασιστικές προκλήσεις μέσα στα γήπεδα. Έχουμε πολλά παραδείγματα, από την προσπάθεια να απομονωθούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που έχουν δημιουργήσει το φασιστικό σύνδεσμο «Γαλανόλευκη Στρατιά» μέχρι τις αναρτήσεις αντιφασιστικών πανό και αντιπολεμικών συνθημάτων σε πολλά γήπεδα από οπαδούς όλων των ομάδων. Παρά την εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου και παρά τις προσπάθειες των φασιστών να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο μέσα στα γήπεδα, εμείς πιστεύουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι μεγάλο όπλο ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες.
Το Παιγνίδι, που παίζεται από όλους τους κατοίκους του πλανήτη ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα ή την θρησκεία, θα μας γοητεύει πάντα και για την επαναστατική του φύση.
Δεν θα αφήσουμε τους φασίστες να δρουν σε καμία κερκίδα, σε καμιά γειτονιά, σε καμιά πλατεία.
Καλούμε όλους τους αντιφασίστες οπαδούς να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, να κατέβουν με τα δικά τους πανό και να διακινήσουν τα αντιφασιστικά-αντιρατσιστικά υλικά που έχουν κυκλοφορήσει.http://athensantifa19jan.wordpress.com


Επισυνάπτουμε διευθύνσεις με παρόμοια χαρακτηριστικά

http://rfu.blogspot.gr/


http://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CE%AF-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CF%8D-Antifa-Fans-of-Panathinaikos/151582958211307

http://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-O%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CE%AF-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%91%CE%95%CE%9A-Antifa-Fans-Of-AEK/474011639295583


http://redantifa7.blogspot.gr/

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά δε μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει ο νεοναζισμός με τη FRONTEX, τις συλλήψεις παράνομων μεταναστών, και το θέμα της ιθαγένειας. Επιπλέον, δεν υπάρχει και η κατάλληλη ιδεολογική υποδομή, δηλαδή επιχειρήματα, που να στηρίζουν αυτή τη σχέση, παρά μόνο συνθήματα και ταμπέλες. Δεν ξέρω είμαι πολύ δυσπιστος.

Financial Crimes είπε...

Στο http://www.antiracismfascism.org/ θα βρεις πιο πολλά σχετικά υλικά και επιχειρηματολογία, ενώ μπορείς να απευθυνθείς και στους διαχειριστές της σελίδας για περισσότερα. Με μια φράση από εμάς γιατί ο περιορισμός χώρου δεν επιτρέπει πιο αναλυτική θέση: όταν επιχειρούν να μας κάνουν να κυνηγάμε τον "διαφορετικό", αντί αυτούς μας απολύουν, μας χαρατσώνουν, μα ςμειώνουν μισθούς-συντάξεις, ληστεύουν ταμεία, τότε οδηγούν την θεματική ατζέντα σε ολοκληρωτικές θεωρίες όπως ο ναζισμός.