Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού, του νεοναζισμού και των επιθέσεων καλούνται στις 15-16 Δεκέμβρη.


KINΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ



Η κίνηση Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κινημάτων κατά του Ρατσισμού- EGAM  καλεί σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας με εκκίνηση από το Σύνταγμα στην Ακρόπολη το Σάββατο 15 στις 3μμ με πρόταγμα  Μαζί στην Ευρώπη για την δημοκρατία Ενάντια στoν ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και τον νεοναζισμό!  Πρόκειται για διακήρυξη με κάλεσμα προσωπικοτήτων, εκπροσώπων κινημάτων ανάμεσα τους  ο Ντάριο Φο και νομπελίστες. Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καλεί ακτιβιστές και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών να πλαισιώσουν την διαμαρτυρία.
Το Σάββατο 15 Δεκέμβρη στη Πλατεία Νίκης φορείς διοργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση στις 12μες. καταγγέλλοντας την επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής κατά του Αιγύπτιου αλιεργάτη στην Λαϊκή Αγορά της Καλλιθέας. Καλούν  η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με Αιγυπτιακή Κοινότητα, Σωματείο Εργαζόμενων Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»
Την Κυριακή 16 Δεκέμβρη η Νίκαια καλείται αντιφασιστική συγκέντρωση στις 2μμ έξω από το Κρατικό Νίκαιας  ενάντια στην ρατσιστική παρέλαση που έχει εξαγγείλει η Χρυσή Αυγή παίρνοντας την σκυτάλη από την ΕΛΑΣ η οποία πραγματοποίησε επιχείρηση σκούπα κλείνοντας για πρώτη φορά καταστήματα και προσάγοντας χωρίς κανένα λόγο εμπόρους. Ακολούθησε επίθεση ομάδας της Χρυσής Αυγής με περίπολο που αμόλησε σκύλο σε βάρος μουσικού και μέλους του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Λαϊκή του Κορυδαλλού. Καλούν οι παρακάτω φορείς:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ
ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΝΤΗ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
COLOUR YOUTH
Επικοινωνία με:  Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964

Δεν υπάρχουν σχόλια: