Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Δολοφονική επίθεση της αστυνομιας σε βάρος των αντιφασιστών διαδηλωτών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε την δολοφονική επίθεση της αστυνομιας σε βάρος των αντιφασιστών διαδηλωτών στην Νικαια την Κυριακή 16 Δεκέμβρη που έστειλαν στο νοσοκομείο με ανοιγμένο κεφάλι διαδηλωτές, ανάμεσά τους και την Γεωργία Ευθυμίου νοσηλεύτρια και μέλος ΔΣ του Συνδικάτου ιδιωτικής Υγείας Πειραιά.


Οι νεοναζιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια με τις πλάτες του Δένδια, δεν πέρασαν. Εκατοντάδες αντιφασίστες διαδηλωτές συμμετείχαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που κάλεσαν σωματεία, αντιρατσιστικές κινήσεις και κόμματα της αριστεράς την Κυριακή 16/12 στο Κρατικό της Νίκαιας. Αψήφησαν τις προβοκάτσιες των νεοναζί και τις δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ στο τέλος της πορείας στέλνοντας μήνυμα ότι Δεν περνάνε οι νεοναζί στη Νίκαια, όσες πλάτες και τους κάνει ο Δένδιας. Από νωρίς το πρωί η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής με την κάλυψη της ΕΛΑΣ είχε συγκεντρωθεί στο Περιβολάκι της Νίκαιας τραμπουκίζοντας και τρομοκρατώντας κάθε περαστικό.

 Ήταν εκεί κάθε λογής αποβράσματα της νύχτας, πορτιέρηδες και νταβατζήδες μαχαιροβγάλτες, φουσκωτοί σε παραστρατιωτική διάταξη. Έσπασαν ένα κουτί του Δήμου από όπου και πήραν ρεύμα για να βάλουν στρατιωτικά εμβατήρια. Τόλμησαν να σταματήσουν ακόμα και αμάξι και να επιτεθούν στους επιβάτες. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια της αστυνομίας που τους περιφρουρούσε. Την ίδια στιγμή δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει τους δρόμους σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου. Γύρω στις 3 το μεσημέρι μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των φορέων που καλούσαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση όταν τα πανώ και ο κόσμος βγήκε στο δρόμο τότε κλούβες και άντρες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στην οδό Π. Ράλλη για να εμποδίσουν τη συγκέντρωση να προχωρήσει περιφρουρώντας στην ουσία τους λιγοστούς φασίστες.

Τη στιγμή μάλιστα που Χρυσαυγίτες πάνω σε μηχανάκι πέρασαν με δολοφονικές προθέσεις μέσα από τους διαδηλωτές τα ΜΑΤ τους άνοιξαν τις ίδιες αδιαπέραστες για τους αντιφασίστες γραμμές τους για να τους φυγαδεύσουν! Τόσο ξεκάθαρες ήταν άλλωστε οι εντολές Δένδια για την προστασία των νεοναζί φίλων τους. Η προσαγωγή των νεοναζί έγινε μόνο μετά από έντονες διαμαρτυρίες των διαδηλωτών. Γύρω στις 6.30μμ και ενώ η πορεία βάδιζε προς τα Βιλατζ Πάρκ προκειμένου να ολοκληρωθεί, έγινε απρόκλητη επίθεση από την πλευρά των ΜΑΤ πάνω σε διαδηλωτές με αποτέλεσμα 4 άτομα να τραυματιστούν σοβαρά και να καταλήξουν στο νοσοκομείο. Οι Ματατζήδες μάλιστα που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές φώναζαν “είμαστε χρυσαυγίτες θα σας τσακίσουμε, μας έχετε στημένους από τις δύο η ώρα”. Για άλλη μία φορά αποκαλύφθηκε η στήριξη της αστυνομίας απέναντι στη ναζιστική συμμορία που φέρνοντας περιφερόμενους τραμπούκους ακόμα και από την Κόρινθο προσπάθησε να πραγματοποιήσει μία ρατσιστική σύναξη μίσους στη γειτονιά της Νίκαιας.

Καταγγέλουμε την αστυνομία του Σαμαρά, που έκλεισε για 9 ώρες όλη τη Νίκαια. μόνο και μόνο για μαζευτούν σε μία πλατεία μια χούφτα τραμπούκοι, προσφέροντας τις δολοφονικές τους υπηρεσίες απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Ο λαός της Νίκαιας απομόνωσε τη ναζιστική συμμορία και απέδειξε ότι δεν τρομοκρατείται ούτε από την αστυνομία ούτε από τους φασίστες. Δεν θα περάσει αυτή η πρόκληση στη Νίκαια, θα μας βρούν καθημερινά μπροστά τους! Συνεχίζουμε με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργία στις 19 Δεκέμβρη για να γκρεμίσουμε τα μνημόνια της φτώχειας και της ανεργίας.

 Καλούμε σε κλιμάκωση της αντιφασιστικής δράσης με το μεγάλο Πανελλαδικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 19 Γενάρη στην Ομόνοια στις 2μμ και τη συναυλία στο Σύνταγμα στις 4μμ.

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: