Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Νέες απεργιακές εκπομπές στον Επικοινωνία 94 FM

Απεργιακή εκπομπή Metalzone - Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου
Στην απεργιακή εκπομπή του Metalzone φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του χορευτικού ομίλου ΕΙΡΗΝΗ Ηρακλείου Αττικής, Στάθης Ευσταθιάδης. Ο κος Ευσταθιάδης γνωρίζοντας την ιστορία του δημοτικού ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής και τα χρονίζοντα προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, διαπίστωσε την αγάπη των εργαζομένων για τη δουλειά τους και συγκεκριμένα για το ραδιόφωνο του Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε ο κος Ευσταθιάδης το ραδιόφωνο γενικά είναι ένα μέσο που μέσα στην ιστορία έχει αποδείξει την αναγκαιότητα και την αξία του. Είναι λυπηρό να υπάρχει ενδεχόμενο παύσης της λειτουργίας του ραδιοφώνου καθώς σήμερα η τηλεόραση έχει πάψει να προσφέρει ενημέρωση και το ραδιόφωνο έχει δημιουργήσει ένα νέο ενεργητικό ακροατή, ενώ από την μεριά του ραδιοφώνου εξασφαλίζεται η ελευθερία του λόγου. Το ραδιόφωνο με την εναλλακτικότητα του προγράμματός του συμβάλει στη διατήρηση και διάδοση της παράδοσης και του πολιτισμού. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «Είναι αδιανόητο να μην θέλουν να λειτουργεί ο ραδιοφωνικός σταθμός». Κατακρίνει την λογιστική αντιμετώπιση των θεμάτων καθώς οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί και πρότεινε να βγούμε στο δρόμο να διεκδικήσουμε την διατήρηση του ραδιοφώνου και έκλεισε χρησιμοποιώντας μια έκφραση του Shakespeare «Πρέπει να βλέπεις με τα αυτιά σου»

Στην εκπομπή της 19ης Δεκεμβρίου εμφανίστηκε επίσης ο Ανέστης Μποζογλανιάν από το τμήμα ανεύρεσης πόρων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα . Σχετικά με το δημοτικό ραδιόφωνο ο κος Μποζογλανιάν υπογράμμισε ότι στηρίζει ανεξάρητες φωνές ανθρώπων με ιδέες και μια πορεία που έχει αποδείξει την αξία της όπως είναι αυτές του Επικοινωνία 94FM και συγκεκριμένα της εκπομπής του Metalzone. Τα δημοτικά ραδιόφωνα είναι αυτά που δίνουν πρόσβαση σε θέματα που δεν προβάλλονται από άλλα μέσα και τα διλήμματα που αναγκάζουν να επιλέξεις ανάμεσα σε κοινωνικές δομές ποια είναι περισσότερο σημαντική θεωρεί, όπως δήλωσε, ότι ο σκοπός τους είναι ο αποπροσανατολισμός και η αλληλοσύγκρουση.

Την άποψη του κατέθεσε και ο Κώστας Βασιλείου, δημότης Ηρακλείου, σκηνοθέτης και επαγγελματίας στο χώρο του ήχου και της εικόνας. Ο κύριος Βασιλείου υπογράμμισε ότι το ραδιόφωνο είναι εργαλείο που με τη σωστή χρήση μπορεί να προσφέρει τόσο στο δήμο όσο και στην κοινωνία. Όπως δήλωσε εάν αυτό το εργαλείο εξεταστεί από την αρχή όσον αφορά τον εξοπλισμό, το πρόγραμμα και τις ελλείψεις, δημιουργηθούν πόροι με τη σύσταση διαφημιστικού τμήματος μπορεί να είναι βιώσιμο. Ακόμη και αν οι πολιτικοί προϊστάμενοι που αναλαμβάνουν την διοίκηση του ραδιοφώνου δεν έχουν γνώση του τρόπου λειτουργίας των media θα μπορούσαν να πλαισιωθούν από μια ομάδα ειδικών που θα μπορούσαν να δώσουν τεχνογνωσία για την αξιοποίηση του εργαλείου. Το ραδιόφωνο όπως είπε είναι μια συνάρτηση ανθρώπων και τεχνολογίας και κανένα από τα δύο δεν πρέπει να μείνει απ’ έξω. Βεβαίως όπως διαπίστωσε υπάρχει ένα κακό ιστορικό με τα δημοτικά ραδιόφωνα καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί πολιτικά από τους δήμους που τα διέθεταν και ως τρένα για χρηματοδότηση άλλων σκοπών. Σημείωσε ότι και από την μεριά των εργαζομένων πρέπει να γίνει αυτοκριτική και να γίνει ένας κοινός σχεδιασμός προκειμένου να βρεθεί λύση. Κατέληξε πως «δεν γίνεται να φτιάξεις ομελέτα αν δεν σπάσεις αβγά».

Συγνώμη ζήτησε από τους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι στο μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί ως μέλος της διοίκησης ο πρώην Αντιδήμαρχος και νην δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Μοσχονάς με την παρουσία του στην εκπομπή. Όταν ανέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή την διοίκηση του Δήμου οι εργαζόμενοι ήταν ήδη 6 μήνες απλήρωτοι και αυτό ακόμη βαραίνει. Το δημοτικό ραδιόφωνο είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του δήμου και δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα. Πιστεύει ότι με μια εξυγίανση και νέες βάσεις, την οργάνωση διαφημιστικού τμήματος μπορεί να γίνει βιώσιμο. Θεωρεί ότι από την αρχή λειτουργίας του ραδιοφώνου έχει χρησιμοποιηθεί για ίδιο όφελος και απαξιώθηκε όταν δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει πλέον. Θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την τοπική αγορά και την αγορά των όμορων δήμων προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση. Ο ίδιος δεν θεωρεί το ραδιόφωνο πολυτέλεια και ως διοίκηση θεωρεί ότι επικεντρώθηκαν στην χρηματοδότηση και δεν πήραν αποφάσεις, δεν έσπασαν αβγά, ενώ και τα ίδια τα μέλη τις διοίκησης δεν έχουν σταθερές απόψεις.

Έχοντας και ο ίδιος εμπλακεί σε κάποια προβλήματα που είχαν προκύψει στο ραδιόφωνο θεωρεί ότι πρέπει να μαζευτούν τα έξοδα, να κάνεις ταμείο, να φροντίσεις τη συχνότητα σου, το πρόγραμμά σου και να χρησιμοποιήσεις την τοπική αγορά και την αγορά των όμορων δήμων. Δεσμεύτηκε δε ότι «όσο περνάει απ το χέρι του, αυτή η συμμετοχή που έχει στη διοίκηση, η γνώμη του και η ψήφος του, δεν πρόκειται να ποτέ να δεχτώ να κλείσει το ραδιόφωνο. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες από τις προηγούμενες διοικήσεις και από τον τρόπο που το χρησιμοποίησαν και εδώ που το έφτασαν. Η υποβάθμιση ενός εργαλείου μου θυμίζει άλλα πράγματα, μου θυμίζει τη ΔΕΗ που την υποβαθμίζουμε όσο πάει για να την πουλήσουμε, την Ολυμπιακή. Το σύστημα είναι γνωστό πλέον σε όλους μας σήμερα θα υποβαθμίσουμε το ραδιόφωνο, μεθαύριο θα υποβαθμίσουμε τα ΚΑΠΗ, είναι σειρά. Δεν μπορούμε να εκτελούμε κυβερνητικές εντολές, είμαστε τοπική αυτοδιοίκηση και λυπάμαι πάρα πολύ διότι η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της αλλά εμείς είμαστε μια κοινωνία στο Ηράκλειο που ξέρει ο ένας τον άλλο, και καθένας έχει την ιστορία του και την πορεία του, και θα ξαναβρεθούμε και αύριο και μεθαύριο και πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: