Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Το είδες, το έπαιξες (που λέει και η διαφήμιση για το στοίχημα)

Διαβάστε και κάντε συγκρίσεις για το αποτέλεσμα των επαφών με την κυβέρνηση. Κάτι είχαμε μυριστεί και δεν είχαμε αφιερώσει και ιδιαίτερη προβολή στις σημερινές κινητοποιήσεις, που αλλιώς θα έπρεπε να είχαν οργανωθεί για να ανταποκρίνονταν στα δεδομένα της περιόδου.  Η έναρξη συνεχών 24ωρων απεργιών από την ΠΟΣΠΕΡΤ αναβλήθηκε και η συνέλευση που κάλεσε η ΕΣΗΕΑ στην Κατεχάκη και όχι στην Αγία Παρασκευή (και την οποία αρκετοί συνάδελφοι δεν ήξεραν), μάζεψε 5-6-7 άτομα. Τώρα πάντως που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση για δίκαιες λύσεις... ησυχάσαμε!!!




1)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ
Αγία. Παρασκευή, 17/12/2012
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε ανακοινώσει και το πρωί, έγινε η επικοινωνία και συνάντηση με τον Υφυπουργό επικρατείας κ. Σίμο Κεδίκογλου, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και τον Διευθυντή του γραφείου του, για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους της και για τα οποία έχουν εξαγγελθεί απεργιακές κινητοποιήσεις.
Μετά από τις δεσμεύσεις του κ. Κεδίκογλου, ότι θα δρομολογηθούν δίκαιες λύσεις για τα ζητήματα των συναδέλφων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, του μισθολογίου και των εκτός έδρας, καθώς και του ότι οι εγκαταστάσεις της Κατεχάκη έχουν μετατεθεί στην ευχέρεια της διοίκησης, ( η Διοίκηση έχει εκδώσει ανακοίνωση για την αναγκαιότητα τους), συμφωνήθηκε να ξεκινήσει διάλογος αρχής γεννωμένης από την Τετάρτη, ώστε να ετοιμαστούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται .
Η ΠΟΣΠΕΡΤ υπέρμαχος του διαλόγου αναστέλλει τις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, δίνοντας χρόνο ώστε να μην υπάρχει άλλοθι από κανέναν.
Δηλώνουμε προς όλους ότι ο αγώνας μας θα είναι σφοδρός και διαρκής σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Οι εργαζόμενοι έχουν υπομονή και το έχουν αποδείξει,
δεν ανέχονται όμως τον εμπαιγμό.
                                                                       

2)Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 24.00 ΣΗΜΕΡΑ


  17 Δεκεμβρίου 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μπροστά στην απαράδεκτη στάση του Υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία του Δ.Σ., προκειμένου να συζητήσουν για τα φλέγοντα προβλήματα των εργαζομένων της ΕΡΤ (μισθολογικά, συμβασιούχοι, εκποίηση της περιουσίας και των κτηριακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, προσλήψεις ημετέρων, μεικτές παραγωγές, υφαρπαγή ανταποδοτικού τέλους) αποφάσισε να παρατείνει την κηρυχθείσα για σήμερα Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 3ωρη στάση εργασίας (από τις 18.00 έως τις 21.00) έως τις 24.00.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: