Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Nέα απεργία στο Κέρδος

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα «kerdos.gr» από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 7 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 8 Δεκεμβρίου 2012.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ζητούν να συμμορφωθεί αμέσως η εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» με την από 22/10/2012 απόφαση του ΣΕΠΕ, αλλά και με την από 30/11/2012 γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με αυτές είναι παράνομες οι μειώσεις των αποδοχών των συναδέλφων και οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους, τις οποίες η εργοδοσία δεν καταβάλλει.
Οι εργαζόμενοι ζητούν από την εργοδοσία να καταβάλει αμέσως όλες τις οφειλόμενες αποδοχές και να συμμορφωθεί τόσο με την απόφαση του ΣΕΠΕ, όσο και με τη γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας, που ορίζουν ότι πρέπει να καταβληθούν όλα τα νόμιμα επιδόματα των συναδέλφων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: