Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αναστολή-περιορισμός της στάσης εργασίας στην ΕΡΤ

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 21.00
Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

 

 
19 Δεκεμβρίου 2012
Συνάντηση με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, πραγματοποιούν αύριο στις 11 το πρωί στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να συζητηθούν τα φλέγοντα ζητήματα στα δημόσια ΜΜΕ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.
Η συνάντηση είναι αυστηρά ενημερωτικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί, ούτε μπορεί να θεωρήσει η άλλη πλευρά ότι υποκρύπτει διαβούλευση για υπογραφή ΚΥΑ Ενιαίου Μισθολογίου για τους δημοσιογράφους κ.λπ.
Οι δημοσιογράφοι επιμένουν και υπερασπίζονται τη συνταγματική επιταγή και τον διακριτό ρόλο της ενημέρωσης, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον Κώδικα Δημοσιογραφικής και Επαγγελματικής Δεοντολογίας.
Μεταξύ των λειτουργικών ζητημάτων, που πρόκειται να θιγούν στη συνάντηση είναι τα οικονομικά της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, ειδικότερα το πρόβλημα των συμβασιούχων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, οι μεικτές παραγωγές, η θέσπιση κανόνων διαφάνειας, το ανταποδοτικό τέλος και η διασφάλιση της περιουσίας της ΕΡΤ.
Σε ένδειξη καλής θέλησης το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ περιορίζει τη στάση εργασίας από τις 6 έως τις 9 απόψε, προκειμένου να μεταδοθούν τα δελτία ειδήσεων και το υπόλοιπο πρόγραμμα της ΕΡΤ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: