Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ο Άγιος Βασίλης μοιράζει δώρα ειδικές συμβάσεις στην ΕΡΤ3…

...λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή...
 

 
-        Συμβάσεις τύπου Ανθή Σαλαγκούδη και στην ΕΡΤ3

Υπάρχει τελικά ο Άγιος Βασίλης όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για ώριμα και δοκιμασμένα δημοσιογραφικά στελέχη του κομματικού σωλήνα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο φίλος του Γιώργος Μουρούτης δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο ειδικά όταν οι αδυσώπητες οικονομικές δυσκολίες πικραίνουν τα στελέχη τους.

Πάντα με γνώμονα την αξιοκρατία και την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, χωρίς σπατάλες κομματική ευνοιοκρατία, διαφάνεια και ορθολογισμό στην  εφεύρεση θέσεων γύρω από το δημόσιο. Πάνω από όλα το πατριωτικό καθήκον να αλλάξει η χώρα και να σταματήσει να είναι η χώρα του Μαυρογιαλούρου και του Γκρούεζα.

Για όλους  τους άλλους όμως όχι για τα δικά μας παιδιά.


Με εισήγηση του Αδέκαστου κεντροαριστερού και ιδεολογικά πεντακάθαρου γενικού διευθυντή Κώστα Μπλιάτκα,  κατόπιν προφανώς άνωθεν εντολών, πρόκειται να προσληφθούν ως προσωπικό ειδικών θέσεων στην ΕΡΤ3 οι δημοσιογράφοι Χρήστος Νικολαϊδης ως ειδικός σύμβουλος προγράμματος και μία γόνος γνωστού Δημοσιογράφου της Δεξιάς ήδη συμβασιούχος ορισμένου χρόνου προοριζόμενη για την Διεύθυνση του ραδιοφώνου.

Μερικά απλά ερωτήματα;  Βασική δεξαμενή σκέψης το ιστορικό απόφθεγμα Βουλγαράκη: ‘Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό!!!

  1. Είναι ηθικό ένας δημόσιος υπάλληλος που υπηρετεί ως μονιμοποιημένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ζητά ένα χρόνο άδεια άνευ αποδοχών, καβατζάροντας την μόνιμη θέση του  για να εξασφαλίζει μία πιο προσοδοφόρα σύμβαση στην ΕΡΤ3 χωρίς καμία αξιολογική και αξιοκρατική διαδικασία; Αν πιστεύει ότι αξίζει αυτή την νέα δεύτερη  θέση στο δημόσιο και τα χρήματα της διαχρονικά και αξιοκρατικά, ας παραιτηθεί από την θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (την Καβάντζα)   και ας κερδίζει χρόνο με το χρόνο και με βάση την προσφορά του την παραμονή του στην ΕΡΤ3 που τόσο ποθεί να σώσει. Να έχει δηλαδή μία σχέση εργασίας με το ευρύτερο δημόσιο τομέα τον οποίο κατηγορεί ότι εκτρέφει τους κακούς πασόκοσυριζαίους.  (είναι μία εύλογη απορία που θα σχηματίζεται στο ενάμισι εκατομμύριο ανέργους που υπερασπίζεται με την αρθρογραφία του κουνώντας ταυτόχρονα το δάχτυλο του νεοφιλελευθερισμού στους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ).

  1. Ειδικός σύμβουλος με βάση το νέο αξιακό κώδικα του δημοσίου χρήματος που υπερασπίζεται ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να είναι κάποιος που έχει ιδιαίτερη επιδεξιότητα, ακαδημαϊκή μόρφωση και εξειδίκευση που αποκτήθηκε και στην κοινωνία και στα θρανία. Δεν αρκεί η προϋπηρεσία στο  ρεπορτάζ αλλά όχι στην αποτελεσματική διοίκηση. Δεν αρκεί να είσαι αφισοκολλητής κόμματος στα νιάτα σου και μετέπειτα κομματικό στέλεχος, ρεπόρτερ, αρχισυντάκτης, σύμβουλος Παπαγεωργόπουλου ακόμη και ως γραφείο τύπου της διοικούσας επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης. Αυτά δεν αποτελούν ούτε πτυχία ούτε επιστημονική εξειδίκευση. Ούτε βέβαια τα ξένα κολλέγια δια αλληλογραφίας που αντί πρώτου πτυχίου ζητούν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας και εμπειρίας στην ζωή.     

  1. Είναι ηθικό να ζητάς αυτή την άδεια άνευ αποδοχών από τον Πολιτικό σου προϊστάμενο χωρίς να έχει υπογραφεί η νέα σου σύμβαση; Αναδεικνύει το πόσο σικέ είναι η επιλογή και για τον προσληφθέντα αλλά και για τον εργοδότη που εν προκειμένω υπακούει τυφλά στα τηλέφωνα όσων επηρεάζουν και την δική του παραμονή στην θέση του γενικού διευθυντή. Αυτό σε απλά ελληνικά λέγεται φτηνό αλισβερίσι μοιραίων και άβουλων πιονίων.

  1. Ζούμε στην εποχή που η ΕΡΤ3 αλλά και κάθε δημόσιος οργανισμό έχει ανάγκη υπεράριθμων συμβούλων και κομματικών υπαλλήλων αμειβόμενων με μερικές χιλιάδες ευρώ το μήνα; Περισσεύουν τα χρήματα και υπολείπεται σε προσωπικό η ΕΡΤ3 για να προσλαμβάνει ειδικούς συμβούλους;

  1. Ο Συγκεκριμένος την περίοδο των παχιών αγελάδων ξαναπέρασε από την ΕΡΤ3 με μισθό περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ το Μήνα. Στην χουβαρνταλούδικη περίοδο Ρουσόπουλου Καραμανλή άδραξε τους καρπούς της ευμάρειας των δανεικών και απελύθη με απόφαση του γαλάζιου προέδρου Σπηλιόπουλου.  Πάντως το εργατικό δίκαιο τον δικαίωσε για το επίδομα αδείας που δεν κατεβλήθη όταν απελύθη και πριν λίγες εβδομάδες αποφασίστηκε να λάβει περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ για επίδομα αδείας περίπου ενός μήνα.

  1. Σε ποια ιδιωτική επιχείρηση και με βάση την νεοφιλελεύθερη ηθική του επιχειρείν, θα προσλαμβάνονταν κάποιος ως ειδικός σύμβουλος στην εταιρία την οποία είχε σύρει στα δικαστήρια; Μόνο σε εταιρία που θα διεύθυνε ο Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ….Αλλά τι λέμε αυτός δεν είναι ΝΔ  είναι ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ….

Και επειδή κατά πως φαίνεται λεφτά υπάρχουν όταν πρέπει να τακτοποιηθούν τα δικά μας παιδιά, σταματήστε τουλάχιστον να δακρύζετε για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και τις οικογένειες τους. Για τα παιδιά του Σαμαρά του Μουρούτη του Βαρτζόπουλου, του Παπαγεωργόπουλου και του Τσάμη ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Και τέλος ας αφήσουμε στην άκρη τα υποπαραπτώματα όπως η διαγραφή του για έξι μήνες από την ΕΣΗΕΑ για λογοκρισία την περίοδο της προηγούμενης θητείας του στην ΕΡΤ3. ‘Ίσως αποτελεί και  βασική προϋπόθεση η έφεση το ταλέντο και η ικανότητα στην Λογοκρισία για να προσληφθείς στην σημερινή ΕΡΤ3. Μάλλον σου δίνει μόρια μετά τα πρόσφατα γεγονότα. Τα παραπτώματα αυτά λοιπόν τα  έσβησε ο χρόνος και η κρίση και η απειλή της δραχμής από τον ΤΣΙΠΡΑ…Γιατί χάθηκε και η Τσίπα και η μπέσα και πολλά ακόμη που ξεχωρίζουν τους δημοσιογράφους από τις Ανθούλες….


ΥΓ: Τίποτε από όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να συμβεί όσο και αν το επιδίωκε  το αδιόρθωτο μαγειρείο της κομματικής καμαρίλας αν υπήρχε ένας Γενικός Διευθυντής που θα τιμούσε το ίδιο του το παρελθόν. Αυτό πού ίσως δεν ξέρει είναι ότι οι προτάσεις του είναι οι αποφασισμένοι διάδοχοι του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ο ανώνυμος συντάκτης της επιστολής αναφέρει ΜΟΝΟ το ένα όνομα που προσελήφθη και το άλλο το "φωτογραφίζει" λέγοντας γόνος κλπ κλπ? ΒΡΩΜΑΕΙ λίγο το θεματάκι...

Καλές γιορτές