Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Oι πρώτες απεργιακές εκπομπές του Επικοινωνία 94 FM

Απεργιακή Εκπομπή Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου

Συνεχίστηκε και την Πέμπτη το απεργιακό πρόγραμμα του Επικοινωνία Fm, με την καθημερινή απεργιακή εκπομπή 11-1.
Στη σημερινή εκπομπή του Επικοινωνία Fm:

- Ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τυπου (ΕΣΠΗΤ), Θέμης Μπερεδήμας, βγήκε στον αέρα του σταθμού μας, υπερασπιζόμενος τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο χώρο των Μέσων που αντιμετωπίζουν παραβιάσεις στις συμβάσεις τους, καθυστερήσεις στις πληρωμές τους και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές της εργοδοσίας. Οι ακροατές ζητούν ενημέρωση και πολυφωνία. Ο κ, Μπερεδήμας τόνισε ότι η θέση της ΕΣΠΗΤ είναι δεδομένη και η υποστήριξη σε όλους τους εργαζόμενους αλλα και στον Επικοινωνία Fm είναι δεδομένη, όπως και σε όλους τους ραδιοφωνικολυς σταθμούς που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση και αγωνίζονται με ανοικτά μικρόφωνα, διεκδικώντας μισθούς και θέσεις εργασίας.

- Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρητών Ηρακλείου Αττικής "η Μεγαλόνησος Κρήτη" κ. Χαρίλαος Περπιράκης, τόνισε τη μεγάλη σημασία ύπαρξης του ραδιοφώνου και όλων των αντίστοιων μέσων που δίνουν φωνή στην τοπική κοινωνία. Ο κ. Περπιράκης ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος Κρητών έχει ζητήσει από η Δημοτική Αρχή συνεργασία μέσω του Επικοινωνία Fm , με προβολή των συλλόγων και προώθηση όλων των ενεργειών που συμβάλλουν στη συσπέιρωση των τοπικών κοινωνιών, στην ανάδειξη των προβλημάτων και στη συνεργασία με τους ίδιους τους δημότες. Ο ίδιος λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας, πρότεινε και την αυτοχρηματοδότηση του σταθμού.

-Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λαρισαίων Ηρακλείου Αττικής κ.Κουτσογιάννης μίλησε στους συναδέλφους του Επικοινωνία Fm για την καθοριστική σημασία που έχει παίξει αλλα και μπορεί να παιξει επιπλέον το δημοτικό ραδιόφωνο στην παρουσίαση των τοπικών συλλόγων  και στην ενημέρωση για όλες τις τοπικές εκδηλώσεις. ο Κ. Κουτσογιάννης αναφέρθηκε και στη στρατηγική σημασία δημιουργίας ενός κόμβου επικοινωνίας μεταξύ όλων των όμορων δήμων, για την ανάπτυξη τοπικών συνεργασιών και την προβολή τους μέσα από το δημοτικό ραδιόφωνο.

- Στον αέρα του Επικοινωνία παρουσιάστηκε και η πρόσφατη έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Κλίμακα" για τους άστεγους. Η υπέυθυνη του προγράμματος Στήριξης Αστέγων Άντα Αλαμάνου παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας, κάνοντας λόγο για τη νέα γενιά αστέγων. Άνθρωποι με πανεπιστημιακή μόρφωση, από τα μεσαία κοινωνικά στρώματα, οι οποίοι μένουν άστεγοι λόγω δεινής οικονομικής κατάστασης. Στις πρώτες τους ανάγκες συγκατελέγεται η στέγαση και η καθαριότητα, ενώ δηλώνουν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στο θέμα της διατροφής. Σύμφωνα με την κ. Αλαμάνου, υπάρχει άυξηση 25% των αστέγων και το μεγαλύτερο ποσοστό τους ανήκει σε αυτή τη νέα γενιά αστέγων. Δεν υπάρχουν κρατικές υπηρεσίες που να έχουν προβλέψει καποιο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κατάστασης, και λόγω της οικονομικής κρίσης και την αύξηση της ανασφάλιστης εργασίας, η αύξηση του ποσοστού των "νέων άστεγων" αναμένεται να αυξάνεται κάθε χρόνο γεωμετρικά. Η κ. Αλαμάνου έκανε εκκληση για συνεργασία μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί ατο το φαινομενο των καιρών.

- Ο κ. Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, εκπρόσωπος της δράσης "Κοινωνική Κουζινα Ο Άλλος Άνθρωπος", μίλησε στον Επικοινωνία Fm για τη δράση που ξεκίνησε μια παρέα ανέργων και πλέον κλείνει τον ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας της.Η Κοινωνική Κουζίνα μαγειρεύει κάθε μέρα φαγητό σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας και προσφέρει γεύματα σε όσους έχουν ανάγκη δωρεάν. Μέχρι σήμερα η Κοινωνική Κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" έχει προσφέρει 30.000 γεύματα και δέχεται συνεχώς προσφορές προϊόντων από οσους μπορούν να βοηθήσουν. Η πείνα είναι ίδια για όλους, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονόπουλος και τόνισε ότι τέτοιου είδους κινήσεις έχουν οδηγήσει στην επιστροφή του αισθήματος της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων.Πληροφορίες για την Κοινωνική Κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" μπορείτε να βρείτε στο blog oallosanthropos.blogspot.com

Περιμένουμε και τις δικές σας φωνές να ακουστούν στον αέρα του Επικοινωνία Fm. Μπορείτε να μας ενημερώνετε για τις κινητοποιήσεις σας και να στέλνετε mail και Δελτία Τύπου στο ergazomenoi94fm[at]gmail.com. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δεδουλευμένα 10 και πλεόν μηνών από τη Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου Αττικής, με καθημερινή ενημέρωση στο απεργιακό πρόγραμμα του σταθμού.

Απεργιακή Εκπομπή Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου

Το πρόγραμμα των απεργιακών εκπομπών του Επικοινωνία Fm συνεχίστηκε δυναμικά την Τετάρτη. Στον αέρα του Επικοινωνία Fm φιλοξενήθηκαν φωνές από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

- Η κα. Δέσποινα Κουτσούμπα από το Συντονιστικό της ΑΔΕΔΥ, αναφέρθηκε στις προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις τονίζοντας οτι γίνεται στοχοποίηση του δημοσίου τομέα, όμως δεν απειλούνται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, αφού τα μέτρα θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα. Σϋμφωνα με την κ, Κουτσούμπα, σκοπίμως αποσιωπήθηκαν διαδικασίες όπως η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ τα μέτρα της διαθεσιμότητας και της εφεδρείας καταλήγουν σε απολύσεις. Αναμένονται 25.000 απολύσεις υπαλλήλων το 2013 και όπως δήλωσε η κ. Κουτσούμπα, το Δημόσιο επιστρέφει στη δεκαετία του 50.

-Η κα, Μαρία Τσαγκατάκη, Πρόεδρος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μίλησε στον Επικοινωνία Fm για τις νέες συνθήκες εργασίας των εμποροϋπαλλήλων, από τους οποίους απαιτείται να μπορούν πλεόν να ζουν με μισθό 350 ευρω για τη μερική απασχόληση, η οποία πλέον έχει αρχίσει να αυξάνεται. Η κ. Τσαγκατάκη τόνισε οτι οι καταναλωτές είναι πια στα όρια της φτώχειας με αυτούς τους μισθούς, και οι εμποροϋπάλληλοι αποτελούν μεγάλη μερίδα των καταναλωτών. Αναφορά έγινε και στην απόφαση του Υπουργείο για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές όλου του έτους, και τόνισε ότι κανένας εμπορικός σύλλογος δεν έχει συμφωνήσει με αυτή την απόφαση, και ακόμη και ο Σύλλογος Εμπόρων της Αθήνας έχει προτείνει 6 Κυριακές και όχι όλο το έτος. Οι Εμποροϋπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου για να αποφασίσουν την απάντηση προς το Υπουργείο αλλά και την περαιτέρω στάση τους.

- Η κ. Φώφη Κορίδη, συνάδελφος δημοσιογράφος από την εφημερίδα "Κέρδος",ανέλυσε το ιστορικό των εργαζομένων στο μέσο, οι οποίοι υπεστησαν μειώσεις έως και 35% κατά περίπτωση. Η εργοδοσία από την πλευρά της υποστήριξε ότι η εξουσία δεν γνωρίζει τους ισχύοντες νόμους. Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας κατήγγειλαν την κίνηση της εργοδοσίας στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία και δικαίωσε την καταγγελία τους. Το ζητημα των εργαζομένων του  "Κέρδους" αναμένεται να συνεχιστεί δικαστικά.

- Ο κ. Θανάσης Γκούμας, δασκαλος Ειδικής Αγωγής, μίλησε στον Επικοινωνία Fm για την κίνηση απο το κράτος να μειώσει τη χρηματοδότηση για  την Ειδική Αγωγή από τα Δημόσια Σχολεία, καθώς και την προβλεψη για κατάργηση των αναπληρωτών δασκάλων Ειδικής Αγωγής. Ο κ. Γκούμας τόνισε ότι υποβαθμίζονται έτσι οι παρεχόμενες κρατικές υπηρεσίες στην Ειδική Αγωγή, δημιουργώντας δυσκολίες και στις οικογένειες που έχουν μέχρι τώρα τα παιδιά τους σε σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Ο Επικοινωνία Fm βρίσκεται κοντά σε όλους τους φορείς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, μπορείτε να στείλετε mail και Δελτία Τύπου στο ergazomenoi94fm[at]gmail.com για να μπορέσουμε να δώσουμε βήμα σε όλες τις φωνές που αγωνίζονται για την εργασία και τη διαβίωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: