Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Για τα "κατορθώματα" του Β. Μιχαλολιάκου στο Κανάλι 1

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΕΡ εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην «απόλυση» των έξι συναδέλφων τεχνικών, ηχοληπτών και ηλεκτρονικών από την εργασία τους, στο «ΚΑΝΑΛΙ 1» (Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά), που απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες «απολύθηκαν» παράνομα, κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης και χωρίς αποζημίωση για την «απόλυση» τους.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων καταγγέλλουμε τις πρωτοφανείς και απαράδεκτες αυτές πρακτικές απομάκρυνσης των εργαζομένων - απεργών από τον Ρ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ 1», οι οποίοι νομίμως εργάζονται, επί σειρά ετών, στον συγκεκριμένο ραδιοσταθμό.
Πραγματοποιούν κοινό διάβημα διαμαρτυρίας τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ και όλους τους αρμόδιους φορείς για τις πρακτικές και τον απηνή διωγμό των εργαζομένων.
Δηλώνουν στη Διοίκηση του σταθμού ότι, μετατρέπουν το πρόγραμμα στο «ΚΑΝΑΛΙ 1» σε απεργιακό από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως και Παρασκευή) μεταδίδοντας εκπομπές. Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μόνο μουσική, διαφημίσεις, το σήμα του σταθμού, την ώρα και το μήνυμα της απεργιακής κινητοποίησης της ΕΤΕΡ, με τη συμπαράσταση της ΕΣΗΕΑ. Το απεργιακό αυτό πρόγραμμα θα ξεκινήσει από αύριο Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012, από τις 6 το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι και τη Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 με την προϋπόθεση ότι, η Διοίκηση του σταθμού θα τηρήσει τα συμφωνημένα:
- Δηλαδή την αποπληρωμή των δεδουλευμένων 2 μηνών σε όλους τους εργαζόμενους μέχρι την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012.
- Και μέχρι τη Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 θα εξοφληθούν όλα τα υπόλοιπα οφειλόμενα δεδουλευμένα.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων θεωρούν ότι η Διοίκηση θα τηρήσει τη δέσμευσή της και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιχειρήσει την αντικατάσταση των απεργών συναδέλφων με απεργοσπάστες. Σε διαφορετική περίπτωση οι Ενώσεις θα επαναπροσδιορίσουν αμέσως τη στάση τους.
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Ο Πρόεδρος                                        Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Τρίμης                                           Μαρία Αντωνιάδου
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
Ο Πρόεδρος                                        Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος                           Μαρία Γεωργέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: