Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΣΗΕΠΗΝ κοντά στα τσιγγανόπουλα

...συνεχίζοντας την πολύ καλή της πρωτοβουλία, να γίνει νονός σε τσιγγανόπουλα, η ΕΣΗΕΠΗΝ, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, επισκέφτηκε τον καταυλισμό του Ρηγανόκαμπου Αχαΐας, για να μοιράσει δώρα. Αναδημοσίευση από το site της... 

Δώρα στα βαφτιστήρια από την ΕΣΗΕΠΗΝ


 Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι φορείς – ανάδοχοι των παιδιών που διαμένουν στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην περιοχή του Ρηγανοκάμπου φορτωμένοι με δώρα και τρόφιμα τα επισκέφτηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων θέλοντας να τους δώσουν λίγη χαρά και να τους εξασφαλίσουν την τροφή τους για τις ημέρες των εορτών.

Ο καταυλισμός για μία ακόμα φορά γέμισε με χαρούμενες παιδικές φωνές και χαμόγελα που προκάλεσε η διανομή των παιχνιδιών και των γλυκισμάτων που τους μοίρασαν οι νονοί τους.
Την επίσκεψη την συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου –Ηπείρου – Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.) και o Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.
Στην χθεσινή επίσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΣΗΕΠΗΝ ο πρόεδρός της Απόστολος Βουλδής και το μέλος της Ενώσεως Μαρίνα Ριζογιάννη, εκ μέρους του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου ο Πρόεδρος Χάρης Μασσαράς, εκ μέρους του Ε.Ε.Σ. Τμήμα Πάτρας οι εθελοντές: Γιάννης Σπηλιόπουλος, Ιωάννα Τζιμίκου, Απόστολος Μπαλαφάς, Μαρία Μηνά και Μαρία Γιάρκια.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες επισκέψεις διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία περίπου 10 χρόνια από την Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.. Από τότε δηλαδή που 16 φορείς της πόλης ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της Ενώσεως Συντακτών συμμετείχαν στην ομαδική βάπτιση των παιδιών του καταυλισμού. Στόχος των φορέων που συμμετέχουν είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσή τους και η ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: